VIP ACTIE

Word een VIP!
Nederland - 12 september 2019 - Azië

Econoom: genoeg reden dat de yuan nog lager gaat

door RAJA SPEET

De yuan, de Chinese munt, zal nog verder in waarde dalen ten opzichte van de dollar. Dat gelooft Eric Fishwick, hoofdeconoom bij CLSA. En dat komt volgens hem omdat handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China blijven bestaan.

Momenteel handelt de yuan op 7,116 ten opzichte van de dollar. Maar Fishwick verwacht dat de Chinese munt in waarde zal dalen naar 7,3 yuan per dollar. En dit jaar nog wel.

China kan de waarde van zijn munt laten dalen om zo effecten van de handelsoorlog te neutraliseren. Want met een goedkopere munt zal het voor het buitenland aantrekkelijker worden om Chinese producten te kopen. Zo ziet Fishwick het ook, en zei:

Als je kijkt hoe de valuta handelt, is het heel duidelijk dat China het gebruikt om effecten van tarieven te neutraliseren. Dus zal het de yuan waarschijnlijk nog verder verzwakken als de spanningen met de V.S. nog verder oplopen.

Hoe handelt de yuan?

Momenteel handelt de yuan op een laagste niveau ten opzichte van de dollar in meer dan 10 jaar. Zo is bijvoorbeeld te zien op een grafiek van Tradingview. Hoe hoger het dollar/yuan paar stijgt, hoe goedkoper de yuan is.

Onlangs steeg de yuan door de psychologische grens van 7 dollar. Dat zorgde er toen voor dat de handelsspanningen met de Verenigde Staten hoog opliepen. Trump noemde de Chinezen zelfs een valutamanipulator.

Maar volgens Fishwick kan Trump nu nog eens zijn borst nat maken. Want de econoom ziet genoeg reden dat de yuan nog goedkoper wordt. Hij concludeerde:

Ik geloof dat er nog steeds krachten zijn die de yuan lager zullen duwen.

Wie denk jij dat de handelsoorlog wint? China of de Verenigde Staten. Bij BeursBrink kan je op beide paarden inzetten met het Azië Rapport en het Americas Rapport.

Bron: CNBC

Foto: iStock

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.