Cryptoknallers - 10 april 2023 - crypto
door VINCE

Zwakke dollar vergroot kansen voor crypto’s als Bitcoin flink!

De afgelopen twee weken zijn niet de beste geweest voor ’s werelds belangrijkste activa, de Amerikaanse dollar. Na het instorten van een aantal Amerikaanse banken, keert Azië de dollar nu de rug. Dit is echter goed nieuws voor alternatieve activa, zoals crypto. Analisten voorzien al Bitcoin stijgingen naar $35.000!

Gini

De Amerikaanse USD is de belangrijkste activa ter wereld. Het is de basis van het systeem waarin we leven. Wil je weten hoeveel iets waard is, dan kijk je naar de dollarwaarde. Wil je iets kopen, dan heb je in de meeste gevallen dollars nodig. Zo’n financieel anker brengt gemak. Het is vanzelfsprekend dat je de dollar nodig hebt.

Maar sinds kort is dat niet meer altijd zo. Dat biedt ruimte voor alternatieven. Bijvoorbeeld de yuan, of andere geldsystemen zoals Bitcoin of nieuwe geprogrammeerde alternatieven op Ethereum.

Een minder vanzelfsprekende dollar, is de wind in de rug voor crypto!

“F*ck de USD!”

De afkeer tegen de dollar komt voornamelijk uit Azië. Terwijl de Amerikaanse autoriteiten crypto steeds verder blijven verguizen, krijgen ze een koekje van eigen deeg, uit Azië. Daar is de boodschap: F*ck de USD!

Twee weken terug was het Putin die de yuan zowat uitriep tot de nieuwe reservevaluta voor internationale handel:

Vorige week kwamen daar nog wat manschappen bij:

  • Het Franse Total en Chinese CNOOC deden een eerste LNG transactie in yuan,
  • de Keniaanse president riep op om de dollar te dumpen,
  • Saudi Arabië sloot een handelsovereenkomst met China, Rusland, India en Pakistan om in yuan te handelen,
  • Aramco bouwt een raffinaderij in China ter waarde van 12 miljard dollar,
  • China en Brazilië namen voor om met elkaar in eigen valuta te handelen,
  • de ASEAN (Zuid-Oost Aziatische landen) overweegt om de dollar, euro, yen en pond te laten vallen in ruil voor eigen valuta,
  • en tot slot zouden de BRICS nu bezig zijn met de ontwikkeling van een eigen valuta.

Om aan te geven dat al deze ‘ontwikkelingslanden’ geen kattenpis zijn, zie hier de economieën van de BRICS versus de G7:

Zwakke dollar = kansen voor crypto en Bitcoin

Terwijl Azië afstand doet van de dollar en deze thuis ook nog z’n eigen probleempjes met een paar banken heeft, openen er grote deuren voor andere valuta’s. Een soort valuta die goed kan profiteren van een zwakke koning der valuta, is crypto!

Onzekerheden rondom de dollar brengt namelijk snel ogen op crypto, omdat dit niet gebaseerd is op een staatsmonopolie en schuld. Het is echter pure wiskunde en cryptografie.

De bekendste en grootste cryptomunt, Bitcoin, staat in dit plaatje natuurlijk op de voorgrond. Vandaar dat analisten in de nabije toekomst duidelijk hogere koersen verwachten:

Bitcoin-analist: “BTC naar $35.000”

Kijkend naar de huidige koers van Bitcoin, ziet de analist onder de naam ‘Jackis’ het bullishe patroon ‘Cup and Handle reversal’.  Hierbij is er een lang en diep dal, gevolgd door een korter en kleiner dal. Hierna moet een stijging komen die minimaal zo hoog stijgt als de diepte van het eerste grote dal.

Zie een voorbeeld hiervan en de BTC-versie hieronder:

De diepte van het dal zou moeten betekenen dat Bitcoin minimaal boven de $35.000 uit gaat komen! Dit is een stijging van 24% t.o.v. de huidige koersen.

Daarnaast wordt er ook een zee aan liquidaties voorspeld door analist Byzantine General, mocht BTC de huidige weerstand doorbreken:

I think that when this level ($28K-$30K) breaks, massive liqs will come in. And it does feel like a matter of ‘when’ not ‘if’ because there’s zero froth in the market, only some spot supply.

Dit zou leiden tot een tot een verder opwaarts momentum voor Bitcoin.

Mis grote winsten in de cryptomarkt niet!

Grote kansen dus voor Bitcoin, maar ook voor de rest van de cryptomarkt die goed kunnen profiteren van een zwakkere dollar. De cryptomarkt over het hoofd zien in dit decennium, zal je duur komen te staan!

Bouw dus je vermogen op in crypto. De beste tool daarvoor is, het Cryptoknallers Rapport. Hierin laten we zien hoe je crypto aan het werk zet om een passief inkomen te genereren.

Dat kan bijvoorbeeld met airdrops. Ter ere van onze airdrops en alle aanstaande airdrops, worden nu de 1-jaar en 2-jaar looptijden van nieuwe abonnementen verdubbeld. Zo kan je bij een looptijd van twee jaar (dat vier jaar wordt), al lid zijn voor 7 euro per maand!

Abonneren kan via deze link.

——

Lees ook deze artikelen:

 


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Cryptoknallers

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Cryptoknallers

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.