Nederland - 26 februari 2021 - Beursbrink

Duwt stijgende inflatie goud naar 2.100 dollar?

door STIJN

De goudprijs heeft dit jaar nog niet veel gedaan. Sinds begin dit jaar zit het edelmetaal in een neerwaartse trend en noteert momenteel onder de 1.800 dollar per troy ounce. Maar volgens Australian and New Zealand Banking Group is er een katalysator die goud opnieuw een duwtje in de rug kan geven richting 2.100 dollar, namelijk de stijgende inflatie.

Het ziet er voorlopig even niet zo goed uit op de edelmetaalmarkt. Goud noteert 3,5 procent lager sinds begin februari en 7,5 procent lager sinds oktober vorig jaar. Op het moment van schrijven noteert de goudprijs aan 1.766 dollar per troy ounce. Ondanks de teleurstellende evolutie van de goudprijs, blijft Australian and New Zealand Banking Group optimistisch.

The real instigator of another leg up in prices will be the expectation around inflation. And certainly that is something that is raising heads of late.

Katalysator

Volgens Daniel Hynes, grondstoffenstrateeg bij ANZ, moet het verhaal omtrent de stijgende inflatie nog in ‘the picture’ komen. Vanaf het moment dat dit niet meer op de achtergrond speelt, zal dit mogelijks een factor zijn die de goudprijs opnieuw zal doen opveren naar hogere koersen.

Inflation story is bubbling away in the background, but it will start to gain more focus for investors. Inflation expectations are picking up, which would provide a solid support for investor demand over the medium term. That will continue to benefit the gold sector.

Het grootste probleem voor goud op dit moment is de stijgende rente op de 10-jaarsobligaties. Het feit dat deze rente aan het stijgen is, betekent dat de Amerikaanse economie het beter aan het doen is dan enkele maanden geleden. En dat is net hetgeen dat goud minder aantrekkelijk maakt op dit moment omdat goud een goede belegging is in tijden van twijfel en economische onzekerheid.

Toch verwacht Hynes dat de stijgende inflatie meer impact gaat hebben op de goudprijs en verwacht een potentiële stijging naar 2.100 dollar per troy ounce dit jaar.

Bronnen: Kitco

Foto: Jernej Furman – Flickr – CC BY 2.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.