Europa - 9 september 2019 - Beursbrink

Duitse exportcijfers waterig zonnestraaltje voor economie

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Duitse exportcijfers die maandagochtend verschenen, betekenen eindelijk eens wat positieve macro-economische data over de grootste economie in de eurozone. Dit stelde econoom Carsten Brzeski van ING maandag in een analyse.

De export veerde in juli op, met een stijging van 3,8 procent op jaarbasis, en de import daalde minder hard.

“Een erg waterig zonnestraaltje”, aldus Brzeski. “Niks meer, maar gelukkig ook niks minder”, volgens de econoom, die erop wijst dat de outlook niet is verbeterd.

“Wat de Duitse export momenteel het meeste raakt is niet de directe impact van het Amerikaans-Chinese handelsconflict, maar de onzekerheid, die zich wereldwijd verspreidt en verlammend werkt voor veel Europese economieën.”

De handelsoorlog blijft van belang voor de outlook van Duitse exporteurs, aldus Brzeski. Niet alleen vanwege het aanhoudende conflict tussen de Verenigde Staten en China, maar ook vanwege mogelijke handelsspanningen tussen Amerika en de EU.

De ING-econoom wijst op de dreiging dat de Amerikaanse president Donald Trump importheffingen op Europese auto’s in het leven roept, als ook een eventuele valuta-oorlog die de Duitse economie kan raken.

De euro verhandelde maandagochtend nagenoeg vlak op 1,1034 dollar.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

Reageer op dit artikel