True Value - 26 januari 2020 - Aandelen

Door Trump geen vrees voor correctie

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse president Donald Trump zorgt dat 2020 een spannend beursjaar wordt, maar hij is ook de reden dat tot november beleggers zich weinig zorgen hoeven maken over een correctie. Dit zei beleggerstrainer Peter Siks van Binck Bank voor de camera van ABM Financial News.

Siks mocht vrijdag de Amsterdamse beurs openen als winnaar van de Actiam Beursexpertenquête 2019. Van de deelnemende experts selecteerde Siks de beste short- en longpositie en schatte hij het beste in waar de AEX op 31 december 2019 eindigde.

“2020 gaat een spannend jaar worden, de vraag is of het zo goed gaat worden als 2019, en dat verwacht ik eerlijk gezegd niet”, zei Siks. “Tot november verwacht ik evenwel eerder stijgende dan dalende koersen”, aldus de beleggerstrainer.

In aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen eind dit jaar, zullen de centrale banken volgens Siks namelijk een ruim monetair beleid voeren, en dat steunt de aandelenmarkten.

De sectoren die Siks als kansrijk ziet, zijn tech, of misschien beter “klima-tech”, healthcare en als “wild card” de financials, als de rente omhoog gaat. “Als de rente heel licht gaat stijgen, zal dat positief zijn voor de bankensector.”

Klik hier voor: door Trump geen vrees voor correctie

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws True Value

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit True Value

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.