Nederland - 22 februari 2019 - Beursbrink

Dit vindt Constellation Brands over de marihuana markt

door STIJN

We kennen Constellations Brands van zijn bieren, wijnen en sterke dranken zoals bijvoorbeeld Corona, Robert Mondavi en Svedka Vodka. Tot voor kort handelde de drankgigant enkel in alcoholische dranken maar sinds ze een positie hebben ingenomen in Canopy Growth, is het nu ook een marihuana aandeel. Dit verwachten ze van de marihuana industrie en aandelen.

De drankgigant Constellation Brands heeft vorig jaar een positie van 38 procent veroverd in het Canadese marihuana bedrijf Canopy Growth, goed voor een investering van maar liefst 4 miljard dollar. En is het deze investering waard? Dit is hun visie en mening over de marihuana industrie.

Vooruitzichten

Globaal gezien werd er voor 150 milijard dollar uitgegeven aan marihuana, zowel recreatief als medicinaal. 6 miljard dollar in Canada, 50 miljard dollar in de Verenigde Staten van Amerika en het resterende geld elders ter wereld. De marihuana markt is aan het concurreren met die van alcohol en tabak, het is dus geen wonder dat Constellation Brands zich ook op deze markt wil begeven.

Door hun positie van 38 procent in Canopy Growth, proberen ze winst te maken aan de hand van het momentum dat marihuana te pakken heeft. Maar het blijft niet bij momentum alleen, het is de bedoeling dat ze op een duurzame manier hun voordeel zullen halen uit de opkomst van marihuana.

Potentieel

De mogelijkheden om THC en CBD te verwerken in producten die je kan eten en drinken, zorgen voor extra potentieel op de marihuana markt. Dit segment op zich zou miljarden dollars kunnen genereren voor Constellations Brands, Canopy Growth en andere spelers op de marihuana markt.

De drankgigant benadrukt ook dat er meer dan 30 landen zijn die hun drugbeleid aan het herbekijken zijn zodat ze marihuana kunnen legaliseren. Als alle landen effectief slagen in hun opzet, kunnen ze de komende 15 jaar een markt creëren die meer dan 200 miljard dollar waard is.

Voor Constellation Brands is het duidelijk, zolang er geen grote tegenslagen komen en de ‘marihuana klok’ niet wordt teruggedraaid, zal de industrie blijven uitbreiden en groeien. Uiteraard in het voordeel van marihuana aandelen.

Bronnen: Yahoo Finance

Foto: Nicolas Postiglioni – Pexels

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments