Nederland - 25 november 2020 - Beursbrink

Transitie naar Biden gestart, marihuana-aandelen opnieuw aantrekkelijk?

door STIJN

Canadese en Amerikaanse marihuana-aandelen zijn al sinds begin november aan het stijgen. Dat komt omdat Joe Biden president wordt van de Verenigde Staten in januari en vijf Amerikaanse staten marihuana gaan legaliseren. Men verwacht dat er nog meer staten gaan volgen, is dit een goed moment om opnieuw in marihuana-aandelen te stappen?

Sinds de uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen bekend is gemaakt, zitten marihuana-aandelen in de lift. De ontwikkelingen in de Verenigde Staten spelen in het voordeel van de marihuana-industrie vermits vijf staten cannabis gaan legaliseren en Democraat Joe Biden in januari in het Witte Huis zal zetelen voor de komende vier jaar.

Betekent dit dat marihuanabedrijven er nu beter voorstaan? Vivien Azer, analist bij Cowen, begrijpt het enthousiasme van beleggers en investeerders en heeft ook goede vooruitzichten voor de marihuana-industrie, echter op dit moment is er niets veranderd voor deze bedrijven.

While we appreciate the excitement around incremental cannabis regulatory change in the U.S. from the election, principally in the form of four adult use state ballot initiatives and one for medical, the federal backdrop does not provide a pathway to a near-term catalyst for Canadian entry into the U.S. THC market.

Lange termijn

Investeerders en beleggers kunnen echter wel nu een positie innemen voor de lange termijn. Marktkenners verwachten dat de industrie en de markt de komende jaren fors gaat groeien. Analisten bestempelen Canopy Growth, Cronos Group en Aphria als bedrijven met een gezonde cashpositie dankzij grote investeringen door bv. Constellation Brands en Altria.

Een goede manier om de volatiliteit in de kiem te smoren, is gebruik maken van marihuana ETF’s, aldus analisten. Enkele voorbeelden hiervan zijn de ETFMG Alternative Havest ETF, de AdvisorShares Pure Cannabis ETF en de Horizons Marijuana Life Sciences Index ETF. Deze laatste maakte sinds begin november een sprong van 6,33 CAD naar 8,18 Canadese dollar.

Bronnen: Investors

Foto: vjkombajn – needpix

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.