Nederland - 2 oktober 2020 - Beursbrink

Deze marihuana-aandelen zullen 2020 overleven

door STIJN

Beleggers en investeerders die op zoek zijn naar goedkope marihuana-aandelen hebben keuze zat. In vergelijking met een maand geleden, en vooral vorig jaar, is het nog moeilijker geworden om de juiste aandelen eruit te kiezen. Maar enige voorzichtigheid is geboden want beleggen in goedkope aandelen is zeer risicovol. Deze marihuana-aandelen zullen 2020 zonder enig probleem overleven volgens Investorplace.com.

De trend op de marihuanamarkt is bijzonder slecht, vooral na enkele publicaties van de bedrijfsresultaten afgelopen weken. Het aandeel van Aurora Cannabis noteert momenteel 90 procent lager dan hun piek van vorig jaar. Uit de bedrijfsresultaten kunnen we afleiden dat de strubbelingen en problemen op de marihuanamarkt nog altijd niet van de baan zijn.

De zwarte markt in Canada lijkt toch sterker te zijn dan men had ingeschat. Veel consumenten zijn niet overtuigd van de legale markt en blijven marihuana kopen via illegale kanalen. Dit betekent niet dat beleggers marihuana-aandelen de rug moeten toekeren. Wie op zoek gaat naar sterke bedrijven, zal op het einde van de rit beloond worden, aldus investorplace.com.

Canopy Growth

Het meest waardvolle bedrijf is Canopy Growth. Met een daling van 70 procent ten opzichte van de piek in 2019, is dit het aandeel dat het minst slecht heeft gepresteerd tot nu toe. Daarenboven hebben ze een stevige overeenkomst met Constellation Brands. Hierdoor hebben ze 1,3 miljard dollar in cash en slechts 400 miljoen dollar aan schulden. Geen slechte financiële situatie dus.

Aphria

Op dit moment is er volgens Vince Martin van Investorplace.com geen beter aandeel in Canada dan dat van Aphria. Hun omzet blijft toenemen, zelfs in tijden van corona. Tijdens het fiscale jaar, dat in mei eindigde, is hun omzet gestegen met 129 procent. Mede dankzij hun activiteiten in Europa.

Cronos

Dit is volgens Martin een twijfelgevalletje. Het is misschien nog te vroeg om dit aandeel op te pikken, maar het ziet er met de maand gunstiger uit voor Cronos. Ook zij zitten op een grote berg cash dankzij de samenwerking met de tabaksproducent Altria. In totaal beschikken ze over 1,2 miljard dollar aan cash en geen enkele schulden. Op zich doen ze het beter dan Canopy Growth, echter heeft Cronos een minder sterk bedrijfsmodel omdat ze zich niet focussen op productie.

Het is dus een kwestie van geduld. Beleggers en investeerders die hun slag willen slaan op de cannabismarkt, zullen moeten wachten tot de industrie uit de beginfase is en verlost is van de groeipijnen. De moeilijkheden zullen niet van de ene dag op de andere verdwijnen.

Bronnen: Investorplace

Foto: Sharon McCutcheon – Pexels

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.