Nederland - 20 mei 2019 - Beursbrink

Allereerste Latijns-Amerikaanse marihuana bedrijven exporteren naar Europa

door STIJN

Het bestond nog niet, Latijns-Amerikaanse bedrijven die marihuana exporteren naar Europa. Maar daar komt weldra verandering in, één bedrijf uit Uruguay en één bedrijf uit Colombia gaan medicinale marihuana naar Europa exporteren. Ze zullen hun avontuur met Duitsland starten om hun netwerk wellicht uit te breiden naar andere Europese landen in de toekomst.

Nog meer marihuana-trafiek in de wereld, nu gaan ook Latijns-Amerikaanse bedrijven beginnen met de export van medicinale marihuana. Het Uruguayaanse Fotmer Life Sciences en het Colombiaanse Clever Leaves hebben aangekondigd dat ze hun producten zullen exporteren naar Duitsland.

Export naar Europa

Waarom Duitsland? Simpelweg omdat het de grootste marihuana markt in Europa is met ongeveer 700.000 Duitsers die gebruik maken van medicinale marihuana. De vooruitzichten voor de groei van de Europese marihuana markt zijn positief, beide bedrijven willen hier uiteraard op inspelen.

Jordan Lewis, CEO van Fotmer Life Sciences, noemt het een strategische zet waardoor Uruguay op de kaart komt te staan inzake medicinale marihuana. Andrés Fajardo, CEO van Clever Leaves, wil met de Duitse deal bewijzen dat Colombiaanse marihuana voldoet aan de hoge eisen en standaarden van de huidige marihuana industrie en dat hun marihuana van zeer goede kwaliteit is.

Het Duitse bedrijf dat de marihuana zal importeren, Cansativa GmbH, zei dat het de eerste keer is dat een Europees bedrijf medicinale marihuana koopt uit Latijns-Amerika. Het feit dat Cansativa zaken doet met deze bedrijven, speelt in het voordeel van de consumenten want de prijzen zullen naar verwachting gaan dalen omdat Duitsland nu meer bronnen heeft dan Canada en Nederland.

Nogmaals een teken dat de marihuana industrie allesbehalve stil zit. En dit is wellicht nog maar het begin, steeds meer landen denken er aan om mee te gaan met de trend en marihuana met mondjesmaat te legaliseren. Niet alleen voor de belastinginkomsten maar ook voor de medische eigenschappen want het is wetenschappelijk bewezen dat mensen met bepaalde aandoeningen er baat bij hebben.

Bronnen: City News

Foto: Pxhere

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel