Nederland - 2 mei 2019 - Beursbrink

Dit denkt zakenbank Barclays over Amerikaanse marihuana markt

door STIJN

De Amerikaanse zakenbank Barclays is heel optimistisch over de marihuana markt. Mocht marihuana gelegaliseerd worden op federaal niveau, dan zou deze markt op zeer korte tijd uitgroeien tot een miljardenmarkt, meer bepaald 28 miljard. Ze zien de marktwaarde zelfs toenemen tot 41 miljard tegen het jaar 2028.

Het feit dat marihuana nog altijd illegaal is op federaal niveau in de Verenigde Staten van Amerika, is moeilijk te begrijpen. Er gaat ontzettend veel potentieel verloren omdat marihuana er nog altijd aanschouwd wordt als een illegale drug. Het lijkt wel alsof ze ginder niet beseffen hoeveel geld ze mislopen. Barclays heeft daar wel een idee van, de markt zou in snel tempo $ 28 miljard waard zijn.

Belangrijke sector

Volgens de zakenbank zou het één van de grootste sectoren van het land kunnen worden als de federale overheid stopt met het dwarsliggen en marihuana eindelijk legaliseert. Een marktwaarde van 28 miljard dollar is niet niks en ze doen er nog een schepje boven op. Barclays voorspelt een waarde van 41 miljard dollar tegen het jaar 2028.

We estimate that the total US cannabis market, if legalized today, could be worth $28 billion, increasing to $41 billion by 2028 on a pre-tax basis.

Als marihuana belast wordt op dezelfde manier als tabak, kan dit ontzettend veel belastinginkomsten generen. In sommige staten waar marihuana reeds legaal is, wordt er nu al meer verdiend op het groene spul dan op tabak en alcohol. Dit is onder andere het geval in Colorado, Washington en Nevada.

Amerikaanse marihuana bedrijven zijn volop aan het speculeren op de legalisering op federaal niveau want ook zij vermoeden dat de federale illegaliteit niet langer zal blijven duren. Curaleaf Holdings, de grootste op de Amerikaanse marihuana markt op basis van marktkapitalisatie, heeft aangekondigd om 950 miljoen dollar neer te tellen om Cura Partners over te nemen.

Bronnen: CNBC

Foto: Brett Levin – Flickr – CC BY 2.0

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

 

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.