Americas - 29 juni 2022 - Centrale banken
door VINCE

Dit economische onderzoek prijst al een recessie in

De Federal Reserve Bank Philadelphia heeft een nieuw onderzoek gepubliceerd. Deze is leidend voor de staat van de Amerikaanse economie. Het resultaat van het onderzoek impliceert namelijk dat de belangrijke Amerikaanse inkoopmanagers index, ISM, zeer waarschijnlijk onder de 50 komt. Dat betekent krimp van de economie.

Het onderzoek dat de Philadelphia Fed publiceerde is de ‘Manufacturing Business Outlook Survey’. Dit is een maandelijks onderzoek onder fabrikanten in het Third Federal Reserve District. Deelnemers geven de richting aan van de verandering in de algehele bedrijfsactiviteit en in de verschillende maatregelen van activiteit in hun fabrieken zoals bijvoorbeeld werkgelegenheid, werkuren, voorraden etc.

De ISM index

De Amerikaanse inkoopmanagers index, ISM, wordt beschouwd als een belangrijke indicator van de toestand van de Amerikaanse economie. Het geeft het niveau van de vraag naar producten aan door de hoeveelheid bestelactiviteit in de fabrieken van het land te meten.

Deze index staat momenteel nog op 56, wat groei betekent. Zie de grafiek hieronder:

Op basis van het onderzoek dat de Philadelphia Fed deed, prijst het een lagere ISM in van 49 voor de aankomende maanden. Een ISM van onder de 50 duidt het op een krimp van economische activiteit in de VS.

——

 


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.