Cryptoknallers - 19 december 2022 - crypto
door VINCE

Cryptomarkt wordt gedomineerd door professionele beleggers

In de wereld van beleggen heb je twee soorten handelaren, grote instituten (marktmakers en bedrijven) en particuliere investeerders. Ook in crypto zien we deze twee groepen terug, en bij de centrale cryptobeurs Coinbase domineren de professionele beleggers flink t.o.v. de particulieren. 

Professionelen versus particulieren

In de onderstaande grafiek zie je Coinbase’s handelsvolume per kwartaal. Hierbij bestaat het handelsvolume van professionelen uit het gele deel van de balken, en de blauwe balken staan voor het particuliere handelsvolume.

Ook zie je onderaan in de groene grafiek het percentage particuliere beleggers van het totale handelsvolume.

Het aandeel professionele beleggers bij Coinbase is geleidelijk in de afgelopen 4 jaar enorm toegenomen. De onderste grafiek laat dan ook zien dat particuliere investeerders begin 2018 nog maar liefst 80% van het handelsvolume leverde.

Inmiddels is dit percentage gekelderd naar 16%, en hebben de professionelen op Coinbase het platform totaal gedomineerd met 84% van het handelsvolume.

Dit geldt dus in ieder geval duidelijk bij de handelsbeurs Coinbase. Maar bij een beurs als Binance zal het aandeel particulieren weer hoger liggen, aangezien het o.a. een groter aanbod cryptomunten heeft.

——

 


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Cryptoknallers

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Cryptoknallers

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.