Nederland - 6 mei 2022 - Beursbrink

Binance krijgt groen licht in Frankrijk

door STIJN

 Crypto handelsplatform Binance heeft groen licht gekregen van de Franse autoriteiten. Dat wil zeggen dat ze hun activiteiten mogen verderzetten binnen de Franse landsgrenzen. Binance is nu een geregistreerde dienstverlener voor digitale activa en mag handels- en bewaardiensten voor bitcoin en andere munten aanbieden.

Een grote stap voorwaarts voor crypto in Europa. Frankrijk is het eerste grote Europese land dat groen licht heeft gegeven aan Binance. De beurswaakhond AMF ziet er geen graten in dat Binance opereert als dienstverlener van digitale activia. Een overwinning voor Binance want de kans is groot dat andere grote Europese landen het voorbeeld van Frankrijk zullen volgen.

Binance is het grootste crypto handelsplatform ter wereld, per dag vinden er transacties plaats ter waarde van gemiddeld 50 miljard dollar. Het bedrijf staat in Litouwen onder toezicht van de antiwitwasregelgevers van het land. Ze hebben ook om registratie bij de Zweedse financiële waakhond gevraagd. Binance stelt alles in het werk om volgens de regels te spelen.

Parijs

Zelf hebben ze geen officiële hoofdzetel, iets waar ze nog niet zo lang geleden trots op waren, maar dat is niet naar de zin van regulatoren in het Verenigde Koninkrijk, Italië en Singapore. CEO Changpeng Zhao heeft laten weten dat ze nu van plan zijn om zich te zetelen in Parijs.

In our interactions with them, they are far more advanced in their understanding, and they’re also much more progressive in their attitudes.

Zhao gaf vorige maand een keynote op een crypto-industrie-evenement in Parijs om een ​​nieuw acceleratorprogramma voor te stellen voor zogenaamde ‘Web3’ start-ups. Hij beloofde ook 100 miljoen euro in Frankrijk te investeren en jobs te creëren. Dit hoort bij zijn charmeoffensief om Frankrijk op sleeptouw te nemen inzake crypto en digitale activa.

Bronnen: Ryan Browne – CNBC

Foto: Marco Verch ProFlickrCC BY 4.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.