Nederland - 22 februari 2023 - Aandelen
door STIJN

Omzet Coinbase in Q4 beter dan verwacht

Cryptoplatform Coinbase heeft zijn kwartaalrapport gepubliceerd en wist met 629 miljoen dollar de verwachtingen van analisten te overtreffen. Maar niet alles was positief, het gebruikersvolume daalde echter. Het aandeel maakte een wilde sprongen door twijfelende beleggers.

Coinbase heeft zijn kwartaalcijfers voor Q4 van vorig jaar gepubliceerd. Het cryptoplatform deed het bijzonder goed met een omzet van 629 miljoen dollar in vergelijking met de analistenverwachting van 590 miljoen dollar. Maar het gebruikersvolume viel tegen waardoor het aandeel bokkesprongen maakte.

De omzet was 75 procent lager ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2021, dat kwam door de cryptowinter die versterkt werd door o.a. het faillissement van FTX. Hun nettoresultaat bedroeg dan ook 557 miljoen dollar onder nul. Een groot contrast met de 840 miljoen dollar winst van het jaar ervoor.

Het gebruikersbestand van Coinbase blijft krimpen. Het bedrijf zei dat het in het vierde kwartaal 8,3 miljoen maandelijkse transactiegebruikers had, tegen 8,5 miljoen in de voorgaande periode. Analisten rekenden volgens StreetAccount op 8,22 miljoen. Het handelsvolume daalde met 9 procent tot 145 miljard dollar ten opzichte van het voorgaande kwartaal.

Herstel?

Coinbase CFO Alesia Haas benadrukt dat de situatie op de cryptomarkt elke week verandert en dat er sterk herstel bezig is ten opzichte van vorig kwartaal. Volgens Haas genereerden ze in januari voor 120 miljoen omzet aan transacties. Ze merkt op dat beleggers actiever aan het worden zijn.

Het aandeel van Coinbase maakte zijn beursdebuut in april 2021 aan 250 dollar en steeg die dag tot 381 dollar. Daar blijft momenteel niet veel meer van over. Het aandeel is teruggezakt tot 62 dollar door de malaise op de markten maar noteert sinds begin dit jaar 87 procent hoger.

Bronnen: MacKenzie Sigalos – CNBC

Foto: Marco Verch ProFlickrCC BY 4.0

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
3 maanden geleden

Very well presented. Every quote was awesome and thanks for sharing the content. Keep sharing and keep motivating others.

3 maanden geleden

I really like reading through a post that can make men and women think. Also, thank you for allowing me to comment!

3 maanden geleden

Emeğinize sağlık, bilgilendirmeler için teşekkür ederim.

3 maanden geleden

Çok yararlı bir makale olmuş. Severek takip ediyorum. Teşekkür ederim.

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.