VIP ACTIE

Word een VIP!
Nederland - 17 mei 2020 - Beursbrink

Coronavirus doet marihuanaverkoop Aurora pieken

door STIJN

We hebben er een hele poos niet veel over gehoord, maar de eerste maanden van het jaar waren bijzonder goed voor het Canadese marihuanabedrijf Aurora Cannabis. Door de pandemie zijn de verkopen flink gepiekt en dat klinkt als muziek in de oren van beleggers en investeerders. Het aandeel maakte vrijdag een sprong van bijna 67 procent. 

Een pandemie en er voordeel uit halen? Het komt niet vaak voor dat bedrijven baat hebben bij een pandemie en een wereld in lockdown, toch wist het Canadese Aurora Cannabis goed te boeren tijdens de eerste drie maanden van dit jaar. De verkoop van marihuana ging met 18 procent omhoog. Meer specifiek door een stijging van de verkoop van recreatieve marihuana met 24 procent en medicinale marihuana met 13 procent. Beleggers waren bijzonder opgetogen door de cijfers.

Vrijdag was een uitstekende beursdag voor Aurora Cannabis, het aandeel ging met bijna 67 procent omhoog en sloot de beursweek af aan 15,35 CAD. Beleggers lijken dus opnieuw hun weg te hebben gevonden naar het Canadese marihuanabedrijf. Michael Singer, CEO van Aurora, zei dat hij zeer tevreden is met de resultaten, vooral in deze moeilijke tijden.

Marktaandeel

Singer zei ook dat hun voornaamste doel nog altijd het veroveren van marktaandeel is, omzet draaien komt voor hem voorlopig nog op de tweede plaats. Hij is er van overtuigd dat het één het gevolg is van het ander, wat ergens uiteraard ook logisch klinkt.

The variables associated with the COVID-19 pandemic and the still-developing Canadian consumer market, including consumer buying behaviour and new store rollout, have led Aurora to focus on market share for the near term, rather than revenue targets, to manage the business.

Hoewel hun kaspositie tijdens het eerste kwartaal verbeterd is, moeten beleggers toch op hun hoede blijven want het bedrijf zit nog altijd met een cashprobleem. Voorlopig lijken beleggers zich hier nu niets van aan te trekken en kijken ze volop naar het volgende kwartaalrapport.

Bronnen: Business Insider

Foto: vjkombajn – needpix

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
veenstra
11 maanden geleden

dit aandeel is laatst door 100 gedeeld dus die cad 15 was een paar weken geleden nog cad 1,50

Peter
11 maanden geleden

Afgelopen vrijdag niet gestegen.
Wel afgelopen maand

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.