Nederland - 13 februari 2020 - Beursbrink

Chinezen kopen steeds minder gouden juwelen

door STIJN

Slecht nieuws voor de Chinese goudmarkt, de vraag naar juwelen is flink afgenomen omwille van de angst voor het coronavirus. Mensen komen bijna niet meer buiten en dat is duidelijk merkbaar aan de verkoop van juwelen maar uiteraard ook andere zaken. Men verwacht dat de vraag naar juwelen de komende weken nog verder zal gaan dalen als er geen oplossing gevonden wordt.

Zhang Yongtao, CEO van de China Gold Association, zei in een interview met Bloomberg dat de vraag naar gouden juwelen een flinke klap heeft gekregen omwille van het coronavirus. Consumenten komen niet meer buiten en dus geven ze ook geen geld meer uit. Hij verwacht zelfs dat ’s werelds grootste goudmarkt de komende weken nog meer rake klappen gaat krijgen.

People are not in the mood to shop for jewelry. Stores and shopping malls are closed because of the virus. The sales of gold jewelry and bars will drop substantially this year.

De commentaar kwam er na de teleurstellende verkoopcijfers tijdens het Lunar New Year. Het is opvallend dat grote Chinese internationale juwelier een pak minder had verkocht tijdens deze periode in China, Hong Kong en Macau. Vorig jaar daalde de vraag naar gouden juwelen ook al met 7 procent. Dat lijkt dus niet meteen te gaan verbeteren dit jaar.

De World Gold Council (WGC) benadrukt dat de hoge goudprijzen en het coronavirus consumenten verhinderen om gouden juwelen te kopen. Echter zijn er analisten die de teleurstellende cijfers van het Lunar New Year met een korreltje zout nemen. Zij zijn van mening dat één slechte week, zo vroeg in het jaar, niet wil zeggen dat 2020 een slecht jaar gaat zijn voor de goudmarkt.

Bronnen: Kitco

Foto: Needpix

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.