Nederland - 11 september 2019 - Beursbrink

Goud kan records doen sneuvelen

door STIJN

Volgens de zakenbank Citi heeft goud het potentieel om records te doen sneuvelen. Op dit moment noteert de goudprijs rond de 1.500 dollar per troy ounce door de zorgen omtrent de wereldeconomie en massale aankopen door centrale banken en grote investeerders. Citi verwacht dat goud de komende jaren de 1.900 dollar (en hoger) kan aantikken gezien de omstandigheden.

Goud zit in een flinke opwaartse trend, de lichte daling van de afgelopen dagen kwam er door ‘hoopgevend’ nieuws omtrent de handelsoorlog vermits de Verenigde Staten en China met elkaar gaan spreken in oktober. Beleggers verwachten dat de gesprekken een doorbraak zullen forceren maar Trump zou Trump niet zijn, mocht de situatie nog erger worden dan het al is.

De zakenbank Citi verwacht alleszins geen doorbraak en verwacht dat de situatie grimmiger wordt voor de Verenigde Staten. De strategen voorspellen een tragere economische groei en een Federal Reserve die hun monetair beleid zal blijven versoepelen om de economie te ondersteunen.

1.900 dollar en hoger?

De analisten van Citi voorspellen dat goud het recordniveau van 8 jaar geleden, namelijk 1.900 dollar, kan bereiken en zelfs overtreffen. Hun verklaring voor deze mogelijke stijging stoelt op de handelsoorlog en de impact op de Amerikaanse economie, de Federal Reserve maar ook de onzekerheid die er zal ontstaan inzake de presidentsverkiezingen die plaatsvinden in 2020.

De combinatie van deze factoren zal beleggers en investeerders duwen richting veilige beleggingen. Goud is daarvoor ideaal gezien het enorm waardevast is in tijden van economische problemen en onzekerheden. Ook centrale banken slaan massaal goud in om hun kapitaal veilig te stellen. Volgens de World Gold Council werd er nog nooit zoveel goud ingeslagen sinds 2010.

Bronnen: Financial Times

Foto: Pexels

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.