Nederland - 9 oktober 2018 - Beursbrink
door STIJN

Carrefour en IBM slaan handen in elkaar

Carrefour heeft zich aangesloten bij het IBM Food Trust platform ter bevordering van de traceerbaarheid van voedingsproducten. Het is de bedoeling om de volledige keten, van producent tot consument, transparant en duidelijk weer te geven zodat mensen weten wat ze kopen.

Het IBM Food Trust platform is naar verluidt één van de grootste blockchainnetwerken ter wereld. Tijdens de testperiode van anderhalf jaar konden reeds miljoenen producten getraceerd worden door verkooppunten en producenten. Groothandelaar Carrefour vindt dit ontzettend interessant en gaat het platform gebruiken om hun keten van producent tot consument te ‘documenteren’.

Carrefour was al één van de eerste in Europa die zich had verdiept in blockchain technologie en zijn er heilig van overtuigd dat deze technologie dé toekomst is. Het is de bedoeling van Carrefour om zoveel mogelijk informatie over hun producten te vergaren en prijs te geven aan de consument.

Dat is natuurlijk enkel mogelijk als iedere partner van Carrefour meewerkt aan het project. Door middel van deze technologie voldoen ze eigenlijk aan de noden van hun klanten omdat consumenten steeds bewuster zijn van wat ze kopen en eten. Carrefour hoopt op deze manier een streep voor te hebben op hun concurrenten en ziet het als een strategische manier om marktaandeel te winnen.

Meer adaptatie

Eerder lazen we ook dat Walmart hetzelfde gaat doen, ook in samenwerking met IBM. Deze sector is dan ook één van de schoolvoorbeelden waar blockchain technologie goed van toepassing is. Maar dit is heus niet de enige sector, andere bedrijven en sectoren zullen weldra ook bekeerd worden.

En dat is ook niet onlogisch gezien de grote voordelen van deze nieuwe technologie. Het brengt een ware revolutie teweeg en steeds meer bedrijven willen het fijne ervan weten. Kortom, aan dit tempo zal het de standaard worden binnen x-aantal jaar en zal blockchain alom vertegenwoordigd zijn.

Bronnen: Gondola

Foto: Swaf75 – Wikimedia – CC BY 4.0

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.