Nederland - 13 februari 2019 - Beursbrink

Canopy CEO waarschuwt beleggers voor teleurstellende cijfers

door STIJN

Bruce Linton, CEO van het Canadese Canopy Growth, heeft tijdens een interview met Yahoo Finance een tipje van de sluier gelicht omtrent de kwartaalcijfers. Linton zei dat beleggers en investeerders niet moeten schrikken als ze te horen krijgen dat de cijfers minder goed zijn dan wordt verwacht.

Bruce Linton, CEO van Canopy Growth, probeerde tijdens een interview met Yahoo Finance de verwachtingen van beleggers en investeerders te temperen door hen te waarschuwen dat de kwartaalcijfers waarschijnlijk minder positief zullen zijn dan aanvankelijk werd verwacht.

I think it’s entirely true that cannabis has become frothy and I’m not saying that necessarily specifically about our stock.

Ondanks de prachtige stijging die marihuana aandelen hebben meegemaakt in januari, Canopy Growth wist toen trouwens 76 procent wist te stijgen, vreest Linton een beetje dat er een bubbel aan het vormen is. Dat woord horen beleggers niet graag en dus telt dit als goede waarschuwing.

I think you’re going to find that the bubbles break with the small ones first because there’s not actually a probability that they’re going to put a billion dollars of revenue up or that they’re going to have a major scientific breakthrough or they’re going to have a 30-per-cent market share.

Canopy is één van de favoriete aandelen op dit moment, vooral omwille van de bedrijvigheid en investeringen. Maar analisten voorspellen toch dat het aandeel, alsook dat van concurrent Aurora Cannabis, het zwaar te verduren zal krijgen als de kwartaalcijfers worden gepubliceerd.

Daling

Ondanks de positieve start van het jaar, vertonen marihuana aandelen sinds de legalisering in Canada een neerwaartse trend. De HMMJ ETF, een verzameling van aandelen van marihuana bedrijven en tevens een goede indicator voor de marihuana markt, noteert 14 procent lager.

Ook de grafieken van Tilray en Canopy Growth zijn niet erg positief de afgelopen maanden, respectievelijk daalden deze aandelen met 40 procent en 9,8 procent. Of we daadwerkelijk met een bubbel te maken hebben, is niet zeker maar het sentiment rond marihuana aandelen kan beter.

Bronnen: Potnetwork

Foto: StayRegular – Pixabay

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel