Nederland - 19 februari 2019 - Beursbrink

Verkiezen millennials marihuana aandelen boven Apple aandelen?

door STIJN

De beurshandelapp Robinhood heeft interessante gegevens verzameld over het investeergedrag van millennials. Blijkbaar vindt deze beleggingsgroep de aandelen van Aurora Cannabis aantrekkelijker dan die van Apple. Sinds kort staat Aurora nu op nummer één i.p.v. Apple.

Het populaire Apple ‘valt van zijn sokkel’ bij millennials, uit gegevens van de beurshandelsapp Robinhood blijkt dat er meer aandeelhouders uit deze groep voor Aurora Cannabis dan voor het Amerikaanse technologiebedrijf Apple. Aandelen van Aurora Cannabis zijn in handen van ongeveer een kwart miljoen Robinhood-gebruikers, geen ander aandeel heeft meer beleggers op deze app.

En dat betekent wel degelijk iets. Het aandeel van het populaire technologiebedrijf Apple stond al sinds 8 november vorig jaar op de eerste plaats in de Robinhood app met 237.050 Robinhood aandeelhouders, dat zijn er nu 10.000 minder dan Aurora Cannabis. De positieve berichtgevingen omtrent het bedrijf hebben hier voornamelijk voor gezorgd.

Aandacht

In september vorig jaar trok Aurora Cannabis al veel aandacht bij beleggers omdat er geruchten waren van een mogelijke samenwerking met Coca-Cola. De drankengigant zou interesse hebben om frisdranken te maken op basis van het non psychoactieve bestanddeel cannabidiol (CBD).

Dan was er ook nog de legalisering van recreatieve marihuana in Canada, dit zorgde voor een grote ‘boost’ bij marihuana aandelen. Het bedrijf werd ook nog eens ‘gelist’ op de New York stock exchange. Toen had het aandeel nog maar 74.281 aandeelhouders op de Robinhood app. Sinds deze strategisch zet, zijn ze begonnen met hun uitbreiding op de Amerikaanse markt, waar in verschillende staten het drugbeleid ondertussen gunstig is voor marihuana bedrijven.

Bronnen: Business Insider

Foto: Pixabay – Pexels

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.