Nederland - 24 april 2018 - Beursbrink
door STIJN

Cannabis legaliseren zou de Australische economie een ‘boost’ van 3,6 miljard dollar geven

De ‘Budget Office’ van het Australische parlement heeft een berekening gemaakt voor een scenario waarin ‘The Greens’ hun slag thuishalen inzake het legaliseren van Cannabis. Het resultaat van de voorspelling is niet mis, het legaliseren van marihuana zou namelijk 3,6 miljard dollar in het laatje kunnen brengen verspreid over vier jaar vanaf juli 2019.

‘The Greens’ is een Australische politieke partij die marihuana niet alleen wilt decriminaliseren, maar het ook wilt legaliseren voor volwassenen voor privégebruik. Hun voorstel om marihuana te legaliseren wordt gesteund door de partijen Labor en Coalition maar enkel voor medisch gebruik.

Volgens Richard Di Natale, partijleider van ‘the Greens’, heeft het geen zin om een streng beleid te hanteren tegen marihuana. Hij beweert dat de ‘war on drugs’ heeft gefaald en dat het maar beter is om nu de andere richting uit te gaan. Als zijn voorstel wordt goedgekeurd, mogen volwassenen zes marihuanaplantjes in bezit hebben voor persoonlijk gebruik.

Volgens het beleid dat Di Natale wilt invoeren, zou marihuana op dezelfde manier gereguleerd en getaxeerd worden zoals alcohol en tabak. En dat zou ontzettend veel inkomsten genereren voor de Australische overheid. De Parliamentary Budget Office (PBO) schat dat het voorstel van ‘the Greens’ 3,6 miljard dollar extra in het laatje kan brengen verspreid over vier jaar vanaf juli 2019.

Alleen maar voordelen

Di Natale zegt dat we de feiten onder ogen moeten zien en stoppen met marihuana te bestempelen als een drug voor criminelen. Volgens een schatting op basis van de cijfers van het Australian Institute of Health and Welfare hebben reeds 7 miljoen Australiërs cannabis gebruikt ondanks dat ze weten dat het strafbaar is en hun strafblad besmeurd kan worden met criminele feiten.

Door het te legaliseren, kunnen illegale praktijken ‘uitgeroeid’ worden en zullen mensen zich sneller geneigd voelen om hulp in te schakelen bij excessief gebruik en/of een verslaving. Het voorstel wordt niet gesteund door de overheid ondanks dat het zowel op economisch vlak als voor de bevolking alleen maar voordelen inhoudt.

Bronnen: The Guardian

Foto: QuinceMedia – Pixabay

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.