Nederland - 18 oktober 2018 - Beursbrink

Canadezen lopen storm voor marihuana

door STIJN

Woensdag 17 oktober gaat de geschiedenis in als dé dag waarop Canada marihuana voor recreatief gebruik legaliseerde, en met groot succes. Ontzettend veel Canadezen stonden woensdag urenlang aan te schuiven aan verkooppunten om hun portie te kopen en te consumeren.

De legalisatie van marihuana voor recreatief gebruik is een groot succes, of is succesvol van start gegaan. Klanten stonden urenlang in lange rijen aan te schuiven om marihuana te kopen en vierden het op trottoirs woensdag toen Canada de grootste legale marihuana-markt ter wereld werd.

In Toronto rookten mensen joints zodra ze uit bed rolden. De vraag naar marihuana is zelfs zo groot dat een overheidswebsite voor marihuana crashte omdat de servers overbelast werden.
Er werden verschillende festiviteiten gehouden in Canada om de dag van de legalisatie te vieren, Canada is nu het grootste land op aarde dat marihuana volledig heeft gelegaliseerd. Er werden in totaal 111 nieuwe verkooppunten geopend en dat cijfer gaat de komende weken nog oplopen.

Legale markt

Verschillende illegale verkopers betreden nu de legale markt. Zo ook Tom Clarke, die de afgelopen 30 jaar illegaal marihuana verkocht met het risico gepakt te worden. Woensdag kon hij dus voor de eerste keer zonder problemen marihuana verkopen, zijn hele voorraad ging er op één dag door.

Bruce Linton, CEO van Canopy Growth, is tevreden met de beslissing om marihuana te legaliseren. Zijn ‘collega’ bij Aurora Cannabis, Cam Battley, is ook opgetogen en heeft goede vooruitzichten voor de industrie. Beide bedrijven zullen ongetwijfeld profiteren van de legalisering.

Daling

De reactie op de beurzen is echter averechts. Het aandeel van Canopy Growth daalde met 4,28 procent. Aurora Cannabis verloor 2,93 procent. Marktkenners zagen dit aankomen vermits aandelen de afgelopen weken ontzettend hard gestegen zijn, beleggers ‘are selling the news’.

Maar alle indicatoren wijzen er op dat dit zeker niet de juiste richting is. Steeds meer landen zullen het voorbeeld van Canada gaan volgen dus de marihuana industrie gaat de komende jaren alleen maar groeien. Bij gevolg zullen bedrijven meegroeien in het verhaal en dus ook hun aandelen.

Bronnen: News

Foto: Cannabis Culturen – Flickr – CC BY 2.0 (cropped)

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.