Nederland - 10 maart 2019 - Aandelen

Aurora Cannabis klaar voor een koersexplosie?

door STIJN

De aandelen van Tilray, Canopy Growth en Cronos Group hebben de afgelopen maanden een soort van koersexplosie mogen ervaren. Het aandeel van Aurora Cannabis heeft daarentegen niet echt veel gepierd. Maar daar zou naar verluidt verandering in komen. Er wordt een flinke opstoot verwacht de komende weken.

Op de marihuana markt zijn er vier grote spelers die iedere belegger wel kent, namelijk de Canadese marihuana bedrijven Tilray, Canopy Growth, Cronos Group en Aurora Cannabis. De aandelen van deze eerste drie marihuana bedrijven hebben de afgelopen maanden een koersexplosie mogen ervaren, maar het aandeel van Aurora Cannabis loopt een beetje achter. Volgens een bedrijf op Wall Street komt deze er nog, en het zal een knaller worden.

Koersexplosie

Het investeringsbedrijf Cowen constateert dat Tilray, Canopy en Cronos de afgelopen maanden een stijging van meer dan 85 procent hebben gehad. Aurora Cannabis daarentegen is ‘amper’ gestegen met 30 procent de afgelopen maanden. Maar daar komt volgens Cowen nog verandering in.

Deze ‘underperformance’ bestempelen ze als een opportuniteit en hebben daarom hun positie in Cronos Group ingeruild voor een positie in Aurora Cannabis. Ze verwachten dat het aandeel de komende maanden zal stijgen naar 14 Amerikaanse dollar. Het aandeel noteert momenteel aan 10,37 Canadese dollar (7,70 USD), dat is een stijging van bijna 100 procent.

De reden waarom deze koersexplosie volgens Cowen staat te gebeuren, is omdat Aurora Cannabis momenteel wel heel erg laag noteert in vergelijking met de andere marihuana bedrijven. De marihuana industrie is aan een snel tempo aan het uitbreiden en beleggers zullen op termijn op zoek gaan naar opportuniteiten op de aandelenmarkten, en dan springt Aurora er bovenuit.

Want de fundamentals zitten goed, de voornaamste reden waarom de andere marihuana bedrijven zoveel zijn gestegen de afgelopen maanden, is omdat ze in de ‘picture’ zijn gekomen door samenwerkingen met of investeringen door andere grote traditionele bedrijven.

Bronnen: Yahoo Finance

Foto: Pixabay – Pexels

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
luc de waen
1 jaar geleden

men”vergeet” te vermelden dat die aandelen in Canadese dollars , verbonden is met de USA dollar…en als die crasht ( en dat zal ie onvermijdelijk doen)…tja

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.