Nederland - 30 oktober 2020 - Beursbrink

Canadese voorraad is (te) hard toegenomen

door STIJN

Een groeiend probleem in Canada omtrent de marihuanavoorraden. De productie van cannabis is er uit de hand aan het lopen waardoor de voorraden waanzinnig hard aan het toenemen zijn. De zakelijke marihuanawebsite Marijuana Business Daily benadrukte dat de aanbod- en verkoopzijde verder uit elkaar aan het deinen zijn.

Canada, het land waar marihuana op elke manier legaal is, heeft een probleem. In 2018 werd recreatieve marihuana gelegaliseerd en een jaartje later werden ‘edibles’ gelegaliseerd. Maar hoe zit het nu precies met de Canadese marihuanamarkt? De zakelijke marihuanawebsite Marijuana Business Daily rapporteerde dat vraag en aanbod helemaal niet in evenwicht zijn, in tegendeel zelfs.

Sinds de legalisering van ‘edibles’ in 2019 is de voorraad van marihuana en eetbare cannabisproducten sterk toegenomen terwijl de vraag naar deze producten aan het vertragen is. In juni dit jaar lagen er 7,8 miljoen stuks ‘edibles’ op stock bij producten, warenhuizen en winkels.

Hoge voorraad, lage verkoop

Op zich geen probleem mochten er ook 7,8 miljoen producten verkocht worden. Maar dat was echter niet het geval. In juni werden er ‘amper’ 1,1 miljoen marihuana producten, medicinaal en recreatief, verkocht. Dat maakt een verschil van 6,7 miljoen stuks in overaanbod.

De stapel blijft toenemen want in de maand ervoor bedroeg het overaanbod 5,3 miljoen stuks. Een probleemsituatie omdat de producenten blijven produceren en de consumenten minder afnemen. Marihuanabedrijven blijven produceren om geen marktaandeel te verliezen maar ook omdat men hoopt dat de vraag naar marihuanaproducten gaat toenemen in Canada en de Verenigde Staten.

Of dit effectief zal geschieden, is nog maar de vraag. De situatie in de Verenigde Staten kan verbeteren als recreatieve marihuana op federaal niveau wordt gelegaliseerd. Als dit ooit wordt goedgekeurd, dan zal het overaanbod in Canada gaan afnemen door middel van export.

Bronnen: MJ BizDaily

Foto: Nick Youngson CC BY-SA 3.0 Alpha Stock Images

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.