Nederland - 27 augustus 2021 - Beursbrink

Storm Ida doet olieprijzen opveren

door STIJN

De olieprijzen zitten opnieuw in de lift. De Brent crude noteert boven de 71 dollar en de WTI crude boven de 68,50 dollar. Beleggers en investeerders anticiperen op storm Ida die de oliebevoorrading gaat verstoren in de Golf van Mexico. De heropleving komt in tijden waarin de toenemende olievoorraad en de delta variant zwaar wegen op de oliemarkt.

De oliemarkt is gevoelig voor allerlei factoren, oorlogen in het Midden-Oosten, akkoorden tussen olieproducerende landen, pandemieën en noem maar op. Ook stormen hebben invloed op de olieprijs. Dit weekend zou storm Ida aan wal gaan in de Golf van Mexico wat ervoor zou kunnen zorgen dat de oliebevoorrading verstoord gaat geraken.

Deze anticipatie is voldoende voor beleggers en investeerders om de oliemarkt te betreden. De Brent en WTI crude zijn de afgelopen dagen sterk gestegen ondanks zorgen inzake de delta variant, de teleurstellende economische gegevens uit China en de stijging van de olievoorraad wereldwijd.

NYMEX crude trades higher near $68.5/bbl supported by storm concerns in the Atlantic, a decline in US crude oil stocks and pick up in US gasoline demand. However, weighing on price is improving supply from Mexico, the mixed US, and Chinese economic data, and persisting virus risks. Crude may witness choppy trade amid mixed factors but storm concerns may keep prices supported.

Storm Ida

Ravindra Rao, hoofdonderzoeker bij Kotak Securities, benadrukt dat de storm een invloed heeft op de olieprijzen. Verschillende olie- en energiebedrijven zijn gesloten in afwachting van storm Ida. Echter zal de stijging van de olieprijzen slechts van tijdelijke aard zijn en zullen de zorgen omtrent het vertraagde herstel van de wereldeconomie de olieprijzen verder blijven drukken.

Sriram Iyer, analist bij Reliance Securities, verwacht dat de WTI crude een steun zal vinden rond 67 dollar. Op lange termijn, als de delta variant eenmaal onder controle is en de wereldeconomie zorgeloos verder kan herstellen, blijft de consensus dat de olieprijs naar 100 dollar kan gaan.

Bronnen: Sandeep Sinha – Money control

Foto: Gino Crescoli – Pixabay

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.