Nederland - 5 augustus 2021 - Beursbrink

‘Olieprijs kan naar 80 dollar gaan’

door STIJN

Het sentiment op de oliemarkt is wat twijfelachtig. Dat komt onder andere door de beslissing van de OPEC+ om meer olie te gaan produceren en de opmars van de besmettelijke delta variant. Beleggers en investeerders vrezen dat de vraag naar olie opnieuw zal gaan dalen. Sommige marktkenners verwachten echter een verdere stijging van de prijzen.

De situatie omtrent de olieprijzen is wat twijfelachtig. Het hogere aanbod dat er aan zal komen door de productieverhoging van de OPEC+ en de stijging van het aantal besmettingen met de delta variant lijken wat roet in het eten te gooien. Maar verschillende analisten hebben er vertrouwen in en verwachten dat de vraag naar olie sterk zal blijven de komende maanden.

Ondanks een stijging van het aantal besmettingen, lijkt het herstel van de wereldeconomie gewoon verder te gaan. Steeds meer mensen zijn gevaccinneerd en dus kunnen de strenge coronamaatregelen versoepeld worden. Analisten voorspellen een olieprijs van 80 dollar per vat.

Iraanse olie

Vorige week is er een voorval geweest waarbij een olietanker werd aangevallen door een drone. De Verenigde Staten van Amerika en het Verenigde Koninkrijk verdenken Iran ervan achter deze aanval te zitten. Hiermee komt de Amerikaanse-Iraanse nucleaire deal in het gevaar.

Volgens Amerikaans staatssecretaris Anthony Blinken is er geen twijfel mogelijk dat Iran achter de aanval zit. Als dit effectief zorgt voor een kink in de kabel tussen de Verenigde Staten en Iran, dan zal het nog eventjes gaan duren alvorens Iraanse olie op de markten komt.

Upon review of the available information, we are confident that Iran conducted this attack, which killed two innocent people, using one-way explosive UAVs, a lethal capability it is increasingly employing throughout the region.

Eén van de redenen waarom de olieprijzen wat moeite hebben om verder te stijgen, heeft te maken met de verwachting van beleggers dat er Iraanse olie op de oliemarkt zou terecht komen. Nu deze mogelijkheid wellicht wegvalt, kunnen de prijzen volgens analisten opnieuw gaan stijgen.

Bronnen: Oilprice

Foto: Gino Crescoli – Pixabay

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.