VIP ACTIE

Word een VIP!
Europa - 15 oktober 2019 - Beursbrink

Brexit-optimisme zet AEX in het groen

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs koerste dinsdagochtend hoger. Rond de klok van half elf won de AEX 0,5 procent op 578,28 punten.

De beurzen trokken zich op aan uitspraken van EU-hoofdonderhandelaar Michel Barnier, die verwacht dat een Brexit-deal deze week nog steeds een haalbare kaart is. “Ondanks dat het steeds moeilijker wordt om tot een Brexit-akkoord te komen, is een overeenkomst deze week nog steeds mogelijk”, aldus Barnier.

“Het is de hoogste tijd voor het Verenigd Koninkrijk om de goede intenties om te zetten in een wettelijk voorstel tot een Brexit-overeenkomst”, vulde de onderhandelaar aan.

De Ierse nieuwsdienst RTÉ News meldde vanochtend op basis van bronnen dat Britse onderhandelaars deze ochtend nieuwe voorstellen zullen voorleggen aan Brussel, vooral gericht op de Ierse grens.

“Beleggers springen op elke nieuwskop in, omdat ze de druk van de naderende deadline voelen”, aldus marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets. “De tijd is van essentieel belang en de realiteit is dat er niet veel tijd over is”, aldus Aslam.

Ook is er volgens Aslam wat optimisme in de markt dat er een nieuwe EU-top komt nog voor de deadline van 31 oktober. “Beleggers vestigen al hun hoop hierop.”
Als er verder niets gebeurt tot aan de deadline, dan verwacht Aslam dat de Britse premier Boris Johnsons geen andere optie heeft dan opnieuw in Brussel om een uitstel te vragen.

Aslam wees er verder op dat de eerste overeenkomst tussen China en de Verenigde Staten, die nog voor het weekend werd gesloten, nog niet in kannen en kruiken is. Daardoor zakten de beurzen op maandag nog weg. “Toch verliezen beleggers niet alle hoop en hebben ze er vertrouwen in dat een deal in november ondertekend kan worden, als de Amerikaanse president Donald Trump zijn Chinese evenknie Xi Jinping ontmoet in Chili.

De euro/dollar noteerde op 1,1028. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag bewoog het muntpaar nog op 1,1023.

De olieprijzen daalden met 0,3 procent.

Stijgers en dalers

Onder de vele groengekleurde hoofdfondsen ging ASML aan kop met 1,5 procent. Het Zuid-Koreaanse Samsung Electronics zou een opdracht van 15 EUV-systemen hebben ingediend bij het Nederlandse ASML. De mediaberichtgeving uit Korea wilde ASML tegen ABM Financial News evenwel niet bevestigen. Woensdag komt ASML met cijfers en analisten vertrouwen erop dat de Veldhovenaren de eigen outlook hebben gehaald. “De kwartaalresultaten zullen in lijn of zelfs beter zijn”, denken de analisten van JPMorgan Cazenove.

ING Groep won 0,9 procent. De bank overweegt volgens de de Poolse krant Rzeczpospolitaom de Poolse mBank over te nemen. De Poolse bank zou een marktkapitalisatie hebben van 15,3 miljard zloty, omgerekend krap 3,6 miljard euro. ArcelorMittal leverde 0,6 procent in.

In de AMX won Fugro 5,5 procent. ABN AMRO verhoogde het advies voor Fugro van Verkopen naar Houden, met een onveranderd koersdoel van 6,00 euro. Besi klom 1,7 procent.

Onder de kleinere aandelen won ForFarmers 2,0 procent, terwijl Vastned 0,9 procent inleverde.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.