Nederland - 21 oktober 2020 - Beursbrink
door STIJN

Dan toch een brexit-deal? Pond gaat alvast hoger

Het Britse pond maakte woensdag een sprong van 0,8 procent ten opzichte van de Amerikaanse dollar. De reden hiervoor moeten we niet ver zoeken. De EU heeft namelijk laten weten dat een overeenkomst met het Verenigde Koninkrijk nog altijd perfect mogelijk is. De situatie lijkt vast te zitten maar volgens onderhandelaar Michel Barnier is er een uitweg.

Europees onderhandelaar Michel Barnier zorgt voor optimisme. Hij zei dat een overeenkomst met het Verenigde Koninkrijk inzake de Britse uittreding uit de Europese Unie nog perfect mogelijk is. Met andere woorden, het ‘no-deal brexit’-scenario hoeft niet noodzakelijk realiteit te worden.

Despite the difficulties we’ve faced, an agreement is within reach if both sides are willing to work constructively, if both sides are willing to compromise and if we are able to make progress in the next few days on the basis of legal texts and if we are ready over the next few days to resolve the sticking points, the trickiest subjects/

De uitspraak van Barnier wordt positief onthaald op de financiële markten. Het Britse pond maakte een sprong van bijna één procent ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Barnier ‘countert’ hiermee het negatieve sentiment dat Brits premier Boris Johnson vorige week creëerde door te waarschuwen dat een ‘no-deal brexit’ voor de deur zou staan wegens een impasse.

Timing

Mocht er effectief een overeenkomst komen, dan zal het Britse pond nog meer in waarde stijgen en gaat het beurssentiment een kleine opkikker krijgen. De timing is alleszins niet slecht want ook in de Verenigde Staten van Amerika zijn beide politieke partijen dicht bij een overeenkomst.

Bronnen: CNBC

Foto:  PublicDomainPictures – Pixabay

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.