VIP ACTIE

Word een VIP!
Nederland - 27 juni 2020 - Beursbrink

Olieprijzen worstelen met angst door nieuwe coronapiek

door STIJN

De olieprijzen zijn vrijdag opnieuw gedaald, hierdoor werd het wekelijkse rendement volledig teniet gedaan. Beleggers en investeerders zijn terug wat angstig omwille van de kans op een nieuwe coronapiek. Daarenboven vreest men dat de Amerikanen toch meer olie zullen blijven produceren. Met andere woorden, een aantal factoren die druk uitoefenen op de oliemarkt.

Hoe goed het ging op de oliemarkt begin deze week, zo slecht ging het vrijdag. De winsten die de olie-indexen hadden opgebouwd, werden vrijdag volledig weggevaagd. De markt wordt opnieuw overspoeld door angst en twijfel. Het aantal besmettingen met COVID-19 is namelijk terug aan het stijgen en niet alleen in de Verenigde Staten. Ook in Europa en China.

De Brent crude noteert momenteel aan 40,92 dollar per vat en de WTI crude aan 38,39 dollar per vat. Het optimisme omtrent de stijgende vraag naar olie heeft plaatsgemaakt voor realisme. Men mag niet vergeten dat COVID-19 nog altijd grip heeft op de wereldeconomie.

Markets have got ahead of themselves and with the coronavirus pandemic still doing the rounds, there remains plenty of volatility on the horizon.

Daarenboven heeft de nieuwe groeiprognose van het Internationale Monetaire Fonds beleggers en investeerders nog meer schrik en twijfel ingeboezemd. Het internationale instituut had namelijk zijn voor eerdere voorspelling verlaagd van een krimp van 3 procent naar 4,9 procent.

Er is ook de Amerikaanse olieproductie. Volgens enkele leidinggevenden in de belangrijkste olie- en gasproducerende regio in de Verenigde Staten zal de olieproductie tegen eind juli opnieuw worden opgepikt. Er zal vermoedelijk opnieuw meer geproduceerd gaan worden vanaf eind juli.

Bronnen: Economic Times

Foto: Pxfuel

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.