Tutorial, zo gebruik je Uniswap om cryptomunten te kopen

Uniswap is een decentrale cryptobroker. Dat betekent dat je hier kan handelen en crypto tokens kunt kopen. Dat gebeurt volledig digitaal, zonder tussenkomst van een centrale partij. Deze manier van handelen, is de toekomst. Je hebt namelijk geen toestemming nodig om een transactie te mogen doen, kan altijd handelen en bent echt eigenaar van je geld.

In dit artikel leggen we je uit waarom je Uniswap kan gebruiken en hoe dit werkt.

Wat is Uniswap?

Uniswap bestaat eigenlijk alleen uit softwarecode op de blockchain van Ethereum. Deze softwarecode (ook wel smart contracts genoemd) zorgen ervoor dat je altijd kan handelen van asset A naar asset B (of andersom). Hier komt geen mens aan te pas.

Daarom wordt Uniswap ook wel een Automated Market Maker (AMM) genoemd. De applicatie automatiseert dus – door het gebruik van smart contracts – het proces van market making.

Waarom gebruik je Uniswap?

Wanneer je crypto activa wil verhandelen, gebruik je Uniswap. De decentrale broker blinkt vooral uit in het aanbod aan crypto’s. Hier zijn meer cryptomunten te verhandelen dan de 10 grootste centrale crypto brokers samen. Het handelsaanbod van Binance valt dus in het niet bij Uniswap.

Als je de nieuwste crypto kansen wilt kopen, moet je dus bij Uniswap zijn.

Hoe gebruik je Uniswap?

Om Uniswap te gebruiken moeten we een Ethereum wallet hebben. MetaMask heeft hier onze voorkeur. Eenmaal je zo’n wallet hebt, ga je naar https://app.uniswap.org/#/swap.

Je moet hier eerst je wallet verbinden met de ‘Connect to a wallet’ knop. Vervolgens kan je in het interface selecteren welke tokens je wil swappen. In deze video laten we zien hoe je dat doet:

Belangrijk: mocht het nu de eerste keer zijn dat je een bepaalde token verhandelt. Dan zal je Uniswap eerst toestemming moeten geven om deze token te verhandelen. In dat geval moet je een Approve transactie doen. Zie ook de afbeelding hiernaast.

Pas daarna, kan je dan de echte transactie doen.

Hoe voeg je een coin toe aan Uniswap om te kopen?

In Uniswap staat standaard ETH om te verkopen. De token die je wilt kopen, kan je selecteren met de ‘Select a token’ knop. Wij gebruiken twee manieren om bij de coin te komen die we willen kopen. In deze video laten we je dat zien.

Je hoeft overigens niet altijd met ETH te kopen. Je kan in plaats van ETH ook een andere token selecteren. Je kan bijvoorbeeld ook van UNI naar PUSH swappen (of andersom).

Belangrijk: zorg er altijd voor dat je zeker weet dat je op de juiste Uniswap zit

Als je de eerste keer de website van Uniwap opent, krijg je waarschijnlijk helemaal bovenin de pagina het volgende te zien:

Zorg altijd dat je de URL checkt en op app.uniswap.org zit (daarachter kan nog /#/swap staan).

Er zijn namelijk hackers actief… en die hackers zijn tegenwoordig zo inventief om complete websites tot in detail na te bouwen. Je kan hier bijvoorbeeld op uitkomen als je op een link klikt, waarvan je denk dat het je naar Uniswap stuurt. Maar je komt bijvoorbeeld uit op app.unisswap.org. (hier heeft Uniswap twee ‘ss’ in plaats van één). 

In zo’n geval de website nooit gebruiken! En ook niet je wallet verbinden.

Volg raja op de voet

Direct zien wanneer Raja een nieuwe kooptip plaatst? Meld je GRATIS aan!

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.