Nederland - 11 mei 2021 - Beursbrink

Ethereum doorbreekt 4.000 dollar

door STIJN

Het gaat hard voor ethereum. De tweede grootste cryptomunt is door de 4.000 dollargrens gebroken. Hiermee zet het zijn verbluffende rally verder en marktkenners hebben geen idee hoe hard de munt nog zal blijven stijgen. Het absolute hoogtepunt ligt nu op 4.197 dollar dankzij een stijging van 24 procent de afgelopen 24 uur. 

Alweer een nieuw record voor ethereum, de tweede grootste cryptomunt (op basis van marktwaarde) noteert op het moment van schrijven rond de 4.000 dollar. Maandagavond wist de munt de 4.000 dollargrens te doorbreken en tikte een nieuwe recordkoers van 4.197 dollar aan.

Ooit bevond ethereum zich in de schaduw van de populaire bitcoin, echter zien investeerders en beleggers steeds meer het potentieel. De afgelopen weken is de digitale munt sterk aan het presteren, procentueel veel beter dan de bitcoin want deze zit in een horizontaal trendkanaal.

Bitcoin is in april met 2 procent gedaald terwijl ethereum 40 procent wist te stijgen in waarde. De volledige cryptomarkt is momenteel ongeveer 2,5 biljoen dollar waard volgens gegevens van CoinMarketCap. De interesse in crypto is de afgelopen maanden bijzonder sterk toegenomen, zelfs grote zakenbanken en invloedrijke bedrijven hebben de markt betreden.

DeFi en NFT’s

Hoewel bitcoin en ethereum beide cryptomunten zijn, hebben ze toch aanzienlijke verschillen. Bitcoin wordt meer beschouwd als een vervanger voor goud terwijl ethereum meer wordt gezien als ‘decentralized finance’ met het doel om traditionele financiële producten te vervangen.

Ethereum profiteert ook van de opkomst van NFT’s, of non-fungible tokens. Dit zijn digitale activa die zijn ontworpen om het eigendom van unieke virtuele items, zoals kunst- en sportmemorabilia, te vertegenwoordigen. Veel NFT’s, zoals CryptoKitties en CryptoPunks, draaien op ethereum.

Bronnen: CNBC

Foto: Crypto Dost – Flickr – CC BY 2.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.