Nederland - 28 november 2021 - Beursbrink

Omikron duwt bitcoin in berenmarkt

door STIJN

Niet alleen olie en aandelen lijden zware verliezen door de nieuwe coronavariant, ook de cryptomarkt heeft er last van. Bitcoin is 8 procent gedaald naar 54.300 dollar, daarmee noteert het 20 procent onder zijn piek van 69.000 dollar. En dat is technisch gezien ‘berenmarkt territorium’. Ook andere cryptomunten, zoals ether en XRP, lijden zware verliezen.

Omikron, zoals de Wereldgezondheidsorganisatie de nieuwe coronavariant heeft benoemd, brengt heel wat teweeg op de financiële markten. De nieuwe virusvariant heeft de aandelenmarkten vrijdag doen kelderen, waarbij beursindexen tot 3 à 4 procent verloren op één dag. Niemand weet hoe de komende beursweek er zal gaan uitzien, maar men vreest voor meer rode dagen.

Ook crypto is niet opgewassen tegen het negatieve sentiment. Bitcoin verloor 8 procent en daalde naar 54.300 dollar, dat betekent dat de populaire digitale munt meer dan 20 procent lager noteert dan zijn piek van 69.000 dollar. Met andere woorden, bitcoin zit eigenlijk in een berenmarkt.

Cryptomarkt

Maar uiteraard is het niet enkel de populaire bitcoin die de klappen krijgt, ook XRP, ether, cardano, dogecoin en noem maar op, zijn aardig wat van hun waarde verloren de afgelopen dagen. Beleggers en investeerders zijn bezorgd over de mogelijke impact van Omikron op de markten en de wereldeconomie omdat er nog geen duidelijkheid is over de ernst van deze variant.

Beleggers trekken zich terug uit riskantere activa voor de relatieve veiligheid van obligaties. De koersbeweging van bitcoin doet echter wel wat wenkbrauwen fronsen. De digitale munt wordt beschouwd als het ‘digitale goud’ en zou dienen als veilige haven in tijden van onzekerheid op de markten. Het feit dat bitcoin nu dus zo hard daalt, is volgens marktkenners niet logisch.

Bronnen: Ryan Browne – CNBC

Foto: mohamed hassan – PxHere

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.