Nederland - 28 augustus 2019 - Beursbrink

Binnenkort Nederlandse staatswiet te koop?

door STIJN

Marihuana is al lang geen taboe meer in Nederland, het is zelf zo dat de Nederlandse regering er openlijk over debatteert en dat resulteert in een experiment dat in 2021 zou kunnen plaatsvinden. In tien gemeenten zou er staatswiet verkrijgbaar gaan zijn als het kabinet het voorstel goedkeurt. Daarmee zou de teelt en verkoop van marihuana volledig legaal worden gedurende vier jaar.

Er staat wat te gebeuren in Nederland, in het jaar 2021 zou de cannabisteelt en -verkoop gereguleerd en volledig gelegaliseerd worden in tien gemeenten. Het is de bedoeling om marihuana uit het criminele milieu te onttrekken gedurende vier jaar en de situatie te meten en evalueren.

Het is een experiment dat nog moet worden goedgekeurd door het kabinet. Ze verwachten dat de wet, die dit allemaal mogelijk moet maken, pas in januari 2020 ingevoerd zal worden. Pas als dit achter de rug is, kunnen cannabistelers zich aanmelden om deel uit te maken van het experiment. De geselecteerden mogen dan legaal recreatieve marihuana telen onder staatstoezicht.

Start in 2021

In het beste geval zal het experiment echt van start kunnen gaan halverwege 2021, men schat dat de voorbereidingen om het te kunnen realiseren ongeveer één jaar in beslag neemt. Het uiteindelijke doel van het experiment is om na te gaan of marihuana uit het criminele circuit gehaald kan worden en wat de effecten ervan zijn op overlast, veiligheid en gezondheid.

Als het experiment een goede afloop kent, zal het op grotere schaal worden uitgerold. Dan zouden we in het beste geval vanaf 2025 een volledige legalisering van recreatieve marihuana krijgen in Nederland. Een droomscenario voor de marihuanamarkt en industrie in Europa uiteraard.

Het is alleszins een wereldwijde trend om de legalisering van marihuana bespreekbaar te maken. Marktkenners verwachten dat de marihuanamarkt de komende jaren zal blijven groeien, vooral in de Verenigde Staten van Amerika en Europa is het potentieel enorm groot.

Bronnen: Volkskrant

Foto: MaxPixel

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel