Nederland - 8 oktober 2018 - Beursbrink

Binnen negen dagen ziet de globale marihuana industrie er anders uit

door STIJN

Binnen 9 dagen is het zover, dan zal de globale marihuana industrie herschapen worden dankzij de legalisering van cannabis voor recreatief gebruik in Canada. Op 17 oktober mogen de Canadezen legaal marihuana kopen om in hun vrije tijd te consumeren. De impact op de Canadese economie zal onwaarschijnlijk immens worden.

Tientallen bedrijven die eerder alleen medische cannabis in Canada leveren, verwachten een stijging van de omzet. Maar met de ‘big day’ in aantocht, zijn er drie aandelen die de grootste winnaars van allemaal zouden kunnen worden: Canopy Growth en Aurora Cannabis.

Canopy Growth

Canopy Growth is al één van de grootste producenten van medicinale cannabis in Canada. Het bedrijf is klaar om dat succes ook over te dragen aan de recreatiemarkt van. Ten eerste heeft Canopy een enorme productiecapaciteit. Het bedrijf claimt meer dan 300.000 vierkante meter aan groeiplaats te hebben, hoewel dat ook het aantal faciliteiten buiten Canada omvat.

Ten tweede heeft Canopy Growth leveringsovereenkomsten gesloten met elke provincie en elk gebied dat leveringsplannen heeft aangekondigd. Capaciteit plus afzetmogelijkheden voor die capaciteit staat gelijk aan een hogere omzet voor Canopy Growth.

Het bedrijf heeft ook een geweldige kans die niet beschikbaar zal zijn op 17 oktober. Canopy en partner Constellation Brands zijn van plan om een verscheidenheid aan met cannabis geïnfuseerde dranken te introduceren. Ze zullen echter tot 2019 moeten wachten, omdat Canada de verkoop van deze producten niet zal toestaan totdat de regels volgend jaar zijn afgerond.

Aurora Cannabis

Aurora Cannabis heeft de afgelopen jaren een geval van ‘munchies’ gehad. Ze hebben andere telers opgeslokt, inclusief de overname van één van Canada’s grootste producenten MedReleaf.

Door al deze activiteiten is Aurora een belangrijke speler geworden in de Canadese marihuanamarkt. Het bedrijf verwacht tegen het einde van 2018 een jaarlijkse productiecapaciteit van 150.000 kilogram te hebben. Naarmate andere uitbreidingsinspanningen worden voltooid, zou die capaciteit tot meer dan 500.000 kilogram per jaar moeten stijgen. Net zoals Canopy heeft Aurora ook leveringsovereenkomsten met provincies en territoria in heel Canada.

Aurora zou in oktober een nieuwe impuls kunnen krijgen die los staat van de opening van de Canadese recreatieve marihuanamarkt. Het bedrijf is van plan om binnenkort aandelen op een belangrijke Amerikaanse beurs te noteren. Met deze actie krijgt Aurora op een goed moment meer bekendheid bij de Amerikaanse beleggersgemeenschap om zichtbaarheid te verkrijgen.

Bronnen: Yahoo Finance

Foto: GoToVan – Wikimedia – CC BY 2.0

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.