Nederland - 21 juni 2021 - Aandelen

Biedt de scherpe prijsdaling een koopkans voor goud?

door STIJN

De goudprijs heeft vorige week een flinke knauw gekregen. De prijs van het gele edelmetaal tuimelde van 1.862 dollar naar 1.763 dollar per troy ounce, zo goed als een volle 100 dollar. De daling zou te maken hebben met de opmerkingen van de Amerikaanse centrale bank en de vooruitzichten om de rentetarieven tweemaal te verhogen in 2023.

De goudmarkt had het even moeilijk eind vorige week. De goudprijs maakte een tuimeling van 100 dollar nadat de Federal Reserve een tipje van de sluier had gelicht inzake hun visie voor de komende jaren. Naar verluidt zou de Amerikaanse centrale bank de rente twee keer willen verhogen in 2023.

Grondstoffenexperten beweren dat de prijsdaling van goud ook te wijten is aan de sterke Amerikaanse dollar. Deze combinatie heeft ervoor gezorgd dat investeerders eventjes hun dierbaar edelmetaal van de hand deden. Echter verwacht men dat de ‘crash’ van tijdelijke aard is en dat investeerders de dip als een goede koopkans moeten beschouwen.

This gold price crash can be attributed to two major reasons — US Fed announcement to hike interest rates twice in 2023 and the USD gaining strength against the major global currencies including Indian National Rupee (INR). The optimistic view of US Federal Reserve on the US economy led to sharp rise in the bond yield as well.

Koopkans?

Anuj Gupta, vicepresident bij IIFL Securities, benadrukte dat deze factoren effectief een impact hebben op de goudmarkt. Echter dat de situatie na enkele sessies opnieuw zou moeten normaliseren en dat de goudprijs terug zal gaan stijgen. Vooral als de inflatie gaat stabiliseren.

Ook Amit Sajeja, vicepresident bij Motilal Oswal, is er van overtuigd dat de prijsdaling op de goudmarkt van tijdelijke aard is. Hij benadrukte ook dat goud een stevige bodem heeft op 1.750 dollar. Sajeja raadt beleggers en investeerders aan de kat uit de boom te kijken en te wachten tot de goudprijs uitgebodemd is. Vanaf dan kan de prijs volgens hem opnieuw gaan stijgen.

Bronnen: Livemint

Foto: Linda Hamilton – Pixabay

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.