Americas - 12 augustus 2019 - beginnen met beleggen

Banken trekken Wall Street omlaag

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen staan maandag lager, omlaag getrokken door de banken, die last hebben van verder dalende rendementen op staatsleningen.

De S&P500 index stond kort na de openingsbel 0,5 procent lager. De Dow Jones-indedx daalde 0,7 procent en de Nasdaq Composite leverde 0,6 procent in.

Na een hectische week waar de aandelenmarkten onder druk stonden vanwege toenemende spanningen rond het Amerikaans-Chinese handelsconflict, wijzen de futures op Wall Street op een lagere opening.

Ook de onrust in Hong Kong speelt een rol. De autoriteiten annuleerden daar meer dan 100 vluchten omdat duizenden demonstranten op het vliegveld zich verzamelden om te protesteren tegen de manier waarop de politie deze zomer is omgegaan met de protesten in het voormalige Britse protectoraat.

Chinese autoriteiten spraken van de  “eerste tekenen van terrorisme”. De stadstaat zei hard in te zullen grijpen tegen de inmiddels maanden durende demonstraties.

Deze week zullen beleggers in eerste in instantie kijken naar de inflatiecijfers op dinsdag. De Fed stelde vorige week nog dat de gematigde inflatie een reden was voor het verlagen van de rente.

Volgens analisten van Goldman Sachs zijn de vooruitzichten voor een handelsakkoord tussen de Amerikanen en Chinezen “ingestort”. De bank ziet geen deal tussen de twee landen voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2020.

Er zijn echter ook weinig analisten die denken dat een recessie op handen is voor de Amerikaanse economie. Toch zijn er ook analisten die denken dat de sombere vooruitzichten voor obligaties snel ook in de aandelenmarkt zullen worden weerspiegeld. “Als de yields verder omlaag kruipen dan zit de aandelenmarkt duidelijk mis, omdat de obligatiemarkt je dan vertelt dat er een moeder van een recessie aankomt”, zei analist Neil Dwane van Allianz Global Investors.

Olie noteerde maandag verdeeld. Een september-future West Texas Intermediate steeg 0,3 procent tot 53,73 dollar, terwijl een september-future Brent onveranderd
stond met 58,52 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1215. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1201 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1202 op de borden.

De macro-economische agenda is vandaag leeg.

Bedrijfsnieuws

Banken stonden maandag onder druk door de dalende rentes op treasury’s. Citigroup en Morgan Stanley leverden beide meer dan 1 procent in.

Tyson Foods verloor 2 procent. Het bedrijf moet een fabriek voor de verwerking van rundvlees in Kansas herbouwen na een brand.

Sysco won 3 procent. De winst en omzet stegen, hoewel analisten iets meer omzet hadden verwacht. De winst per aandeel viel juist mee, met 1,10 dollar, in plaats van de verwachte 1,06 dollar.

Barrick Gold noteerde 2 procent hoger. Het bedrijf heeft in het tweede kwartaal iets minder goud geproduceerd dan in het voorgaande, maar de Canadese gouddelver zei op koers te blijven om de productiedoelen voor dit jaar te overtreffen. Dit maakte het bedrijf maandag voorbeurs bekend.

CannTrust Holding Inc. (CTST) verloor 25 procent, na een rapport dat het bedrijf wiet heeft geteeld op locaties waar geen vergunning voor was en dat bovendien zou hebben verkocht in het buitenland.
Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.