VIP ACTIE

Word een VIP!
dagen uren min sec
Nederland - 12 januari 2021 - Beursbrink

‘Autobouwer Nio goed gepositioneerd op Chinese EV-markt’

door STIJN

Chinese autobouwers van elektrische voertuigen gaan volop de strijd aan met Tesla op hun eigen grondgebied. Het startup-bedrijf Nio wordt bestempeld als potentieel de grootste concurrent voor Tesla. Analisten beamen dat het bedrijf goed gepositioneerd is op de Chinese markt en veel potentieel heeft om te groeien en marktaandeel weg te snoepen.

De markt voor elektrische voertuigen in China is groot maar wordt de komende jaren vele malen groter. Tesla heeft hier reeds vroeg op ingespeeld door een fabriek te bouwen in Shanghai. Chinese autobouwers zijn ook reeds op de kar gesprongen en binden de strijd aan met Tesla op hun eigen grondgebied. Autobouwer Nio valt goed in de smaak bij analisten en zien veel potentieel.

Op NIO Day kondigde het bedrijf allerlei nieuwigheden aan zoals een betere batterij en de ET7 sedan. Bill Russo, CEO bij Automobility Limited, is van mening dat het uitbrengen van een sedan strategisch heel sterk is om de concurrentie aan te gaan met de Model S van Tesla.

This is the icon vehicle for Nio in the sedan category. Now they’re moving to the sedan segment, or the premium car segment.

Nio, Xpeng, Li Auto

Ondanks dat het bedrijf nog jong is, is Nio reeds een gevestigd merk in het luxesegment. Ze genieten ook van overheidssteun gezien China wereldleider wil worden op vlak van elektrische voertuigen en de daarbij horende technologie. Ook bedrijven zoals Xpeng en Li Auto zijn bezig om Tesla het vuur aan de schenen te leggen. De productiecijfers zitten alleszins stevig in de lift.

These companies are going to grow with the market and I think Nio’s positioned well to capture a lot of that.

Over Nio zijn analisten het meest enthousiast en zien potentieel dat ze effectief de Tesla van China kunnen worden de komende jaren. Russo is van mening dat ze goed zijn gepositioneerd om marktaandeel weg te snoepen van Tesla. Hij waarschuwt echter dat Nio niet alle productieprocessen in handen heeft en veel ‘outsourcet’.

Bronnen: CNBC

Foto: Jengtingchen – Wikimedia – CC BY-SA 4.0

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.