Nederland - 18 augustus 2021 - Aandelen

Tesla concurrent Xpeng gaat productie uitbreiden

door STIJN

De automobielsector is aan het transformeren, van voertuigen met brandstof- naar elektromotoren. In China hebben ze dit al jaren door, zo heb je reeds vaste waarden op de markt voor elektrische voertuigen. Xpeng, Nio en Li Auto zijn start-ups die elk kwartaal meer en meer produceren. Xpeng heeft zelfs besloten hun productiecapaciteiten te verhogen.

Elektrische voertuigen zitten stevig in de lift. De hype inzake aandelen van elektrische autobouwers was voornamelijk sterk eind vorig jaar. Toen stegen de aandelen van Tesla, Nio, Xpeng en Li Auto zeer hard. Ondertussen is de hype wat gaan liggen, hoewel dit voor alle aandelen het geval is. De cijfers spreken boekdelen gezien Chinese autobouwers meer voertuigen afleveren aan klanten.

Het gaat zelfs zodanig hard dat Xpeng van plan is om hun productiecapaciteiten te verhogen. Ze willen hun fabriek in Zhaoqing uitbreiden zodat de productie kan stijgen van 100.000 voertuigen per jaar naar 200.000 voertuigen. De fabriek in Zhaoqing opende vorig jaar zijn deuren en is dankzij het succes van Xpeng nu al toe aan een transformatie om aan de vraag de voldoen.

Kapitaal

Ze hebben toenadering gezocht tot de stad Wuhan om er een nieuwe productiehal te kunnen bouwen. Een gewaagde zet van Xpeng vermits de concurrentie in China bikkelhard is. Andere autobouwers, zoals Tesla, Nio en Li Auto, zijn evenzeer goed aan het presteren in China.

De productieuitbreiding komt er voor alle modellen, namelijk de G3 SUV, de P7 sedan en het meest recente model P5. Om hun uitbreiding te kunnen financieren en kapitaal aan te trekken, voerde ze vorige maand een zogenaamde dubbele primaire notering uit in Hong Kong. De aandelen van Xpeng noteren reeds op de Amerikaanse beurzen sinds september vorig jaar.

Bronnen: Arjun Kharpal – CNBC

Foto: JengtingchenWikimedia CC BY-SA 4.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Eric aandeel
1 maand geleden

Ja,ja, voorlopig hoeveel wat euro.tjes lager………

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.