Nederland - 11 september 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Apple komt dinsdag met iPhone8

(ABM FN-Dow Jones) Apple onthult dinsdag naar verwachting een aantal nieuwe iPhones, waaronder de iPhone8 die vermoedelijk circa 1.000 dollar gaat kosten.

Het wordt het tienjarig jubileum voor de techreus dat in een gloednieuw hoofdkantoor in Cupertino in Californië nieuwe producten en features zal presenteren. De inzet is hoog want hoewel Apple een sterke balans heeft, staat de verkoop van iPhones, goed voor twee derde van de omzet van het bedrijf, sinds vorig jaar onder druk. Dan is het dus de vraag of een telefoon van 1.000 dollar wel in trek zal zijn.

“Het is veel geld voor een apparaat dat maar zo’n twee jaar meegaat”, zei Michael Hewson van CMC Markets in een voorbeschouwing op het event. “Op zich zijn de producten van Apple niet zo prijsgevoelig maar voor een bedrijf dat al hoge marges heeft, is er toch een psychologisch risico, zeker in markten waar klanten wachten met het vervangen van wat toch al dure hardwareapparaten zijn”, meent de analist.

Er zijn echter marktkenners die rekenen op de zogenoemde supercyclus voor het techbedrijf. Veel Apple klanten met een twee jaar oude iPhone zijn mogelijk aan een nieuwe versie toe en daarnaast zijn er altijd Apple fans die elk nieuw model willen hebben. Dit zou voor Apple mogelijk een sterke financiële boost kunnen betekenen, volgens analist Amit Daryanani van RBC, dat een enquête hield onder Apple klanten. Echter, slechts 2 procent van de ondervraagden zou 1.000 dollar of meer willen betalen voor een nieuwe iPhone. Een prijs van onder de 800 dollar zou volgens 78 procent van de ondervraagden redelijk zijn. Volgens analist Walter Piecyk van BTIG hoeven iPhone kopers bovendien niet te rekenen op gunstige abonnementsdeals via telecomproviders want die hebben geen zin in prijzenoorlogen, onder meer omdat het klantverloop laag zou zijn.

Onderzoeksstrateeg Mike Bailey van FBB Capital Partners hoopt dinsdag vooral op twee of drie indrukwekkende iPhone features, zoals de mogelijke draadloze oplaadmogelijkheid of gezichtsherkenning. Dat zouden volgens de marktanalist “wezenlijke verbeteringen” zijn die een prijskaartje van 1.000 dollar rechtvaardigen. Evenwel zal dat prijskaartje volgens hem niet zorgen voor een forse stijging van de vraag naar de iPhone.

Het aandeel Apple noteerde maandagavond 1,8 procent hoger op 161,41 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.