Nederland - 4 februari 2021 - Azië

Samenwerking Apple en Hyundai-Kia komt dichterbij

door STIJN

Na jaren speculeren lijkt het dan toch werkelijkheid te gaan worden, de Apple Car komt steeds dichterbij. Techgigant Apple is namelijk in vergevorderde besprekingen met automaker Hyundai-Kia omtrent een samenwerking voor de productie van een elektrische en zelfrijdende auto. Apple is van plan om het voertuig van de band te laten rollen in 2024.

Het is bijna zover, de Apple Car wordt steeds meer werkelijkheid. Er zijn gesprekken tussen Apple en Hyundai-Kia betreffende een samenwerking. Het ziet er naar uit dat een partnerschap ieder moment geklonken kan worden. De komende weken zullen duidelijkheid scheppen.

De auto van Apple wordt volledig elektrisch en zal over zelfrijdende eigenschappen beschikken. Het plan is om de eerste voertuigen in 2024 van de band te laten rollen. Dit is echter een heel optimistisch scenario, insiders en bronnen beweren dat dit eerder 2025 – 2026 zal zijn. Het is zelfs nog niet 100 procent zeker dat Apple met Hyundai-Kia in zee zal gaan.

Apple Car

Volgens bronnen is de techgigant nog in gesprek met andere autobouwers, echter is hier geen informatie over gelekt. Het nieuws doet de aandelen van Apple en Hyundai in ieder geval stijgen. Er wordt gespeculeerd dat Apple ook in gesprek zou zijn met het Chinese Nio, echter kan dit niet worden bevestigd. Hoewel het logisch zou zijn dat Apple niet op één paard wed.

I doubt Hyundai is the only automaker they could strike a deal with, there could be somebody else.

Het is ook nog onduidelijk hoe de Apple Car er zal gaan uitzien. Waar men wel zo goed als zeker van is, is dat het eerste model bestemd is om volledig autonoom te rijden, zonder chauffeur. Hiermee zou Apple rechtstreeks de concurrentie willen aangaan met het populaire Tesla.

The first Apple Cars will not be designed to have a driver. These will be autonomous, electric vehicles designed to operate without a driver and focused on the last mile.

Bronnen: CNBC

Foto: Håkan Dahlström – Flickr – CC BY 2.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.