Americas - 2 juli 2020 - Beursbrink

Amerikanen publiceren goed banenrapport voor juni

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse banengroei met 4,8 miljoen in juni is een goed cijfer en bewijst dat de openstelling van de Amerikaanse economie goed uitpakt voor de arbeidsmarkt. Dit concludeerde marktanalist Philip Marey van Rabobank donderdag tegen ABM Financial News.

“Het lijkt er overigens op dat de economie te vroeg van het slot is gegaan, gezien de grote hoeveelheid [nieuwe] besmettingen”, aldus Marey. “Maar de sector die het eerste werd geraakt, de vrijetijdssector, trok ook in juni de kar met een stijging van 2,1 miljoen banen. Je ziet dat ook terug in het gemiddeld uurloon dat daalde en de sector kent nu eenmaal relatief lage lonen”, aldus Marey.

Marey wees ook dit keer op het werkloosheidspercentage dat in het rapport werd vastgelegd op 11,1 procent, maar als rekening wordt gehouden met diegenen die onterecht als werkend zijn aangemerkt, dan zou dit cijfer op 12,1 procent liggen.

Met betrekking tot de trend in de verlengde steunaanvragen merkt de marktanalist op dat deze weer opwaarts is en dat dit duidt op een vertraging in het herstel. “De komende tijd valt te bezien wat voor impact COVID-19 daarop heeft”, aldus Marey.

De euro noteerde vrijdag na het banenrapport 0,3 procent hoger op 1,1283 dollar.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

Reageer op dit artikel