Americas - 6 september 2019 - Beursbrink

Amerikaanse banengroei valt tegen

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De groei van het aantal banen in de Verenigde Staten in augustus valt tegen en komt nog lager uit als het cijfer wordt gecorrigeerd voor de tijdelijke banen bij de overheid voor het uitvoeren van een volkstelling. Dit zei marktanalist Philip Marey van Rabobank vrijdag tegen ABM Financial News.

Marey noemde vrijdag een correctiecijfer van 25.000 banen die werden gecreëerd voor de volkstelling. “Daarmee is de groei voor de Federal Reserve voldoende reden om de rente later deze maand met 25 basispunten  te verlagen. Per sector zag de groei bij de bouw er in augustus nog goed uit, maar er was duidelijk sprake van een afname bij de maakindustrie en bij grootwarenhuizen”, aldus Marey.

De ontwikkeling van het uurloon met een stijging met 3,2 procent op jaarbasis ligt volgens Marey nog altijd onderin de trend die in de huidige markt gebruikelijk is van 3 tot 4 procent.

Er werd over augustus een groei van 130.000 banen vermeld, terwijl er een groei van 150.000 banen was voorzien.

De euro noteerde vrijdag rond drie uur vlak op 1,1039 dollar.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.