Americas - 7 januari 2022 - Aandelen

Rode opening Wall Street na teleurstellend banenrapport

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag een lagere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de opening tot 0,4 procent in het rood. De Nasdaq opent vermoedelijk zelfs 0,7 procent lager.

Het Amerikaanse banenrapport over december is het ijkpunt van vandaag, meent marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade.

Afgelopen maand was sprake van een banengroei van 199.000 en een werkloosheids van 3,9 procent, terwijl analisten gepolst door Bloomberg op een werkloosheid van 4,1 procent en een banengroei van 444.000 hadden gerekend.

Deze banencijfers zetten volgens Aslam niet alleen vandaag de toon, maar ook de rest van de maand. “Zoals altijd zal de Fed deze cijfers zeer nauwlettend in de gaten houden en zij zullen zeer waarschijnlijk het monetaire beleid beïnvloeden”, voegde de marktvolger toe.

Analist Jeffrey Halley van Oanda zei vooraf dat een cijfer tussen de 250.000 en 550.000 de Fed niet in beweging zou brengen.

Verder was de loongroei in decennia niet zo sterk. Toch ligt de inflatie nog altijd hoger.

Olie noteerde vrijdag in het groen en handelt weer boven 80,00 dollar. De olieprijzen profiteren van de onrust in Kazachstan en de productiestop in Libië.

De euro/dollar noteerde op 1,1314. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1293 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Volgens de Wall Street Journal gaat GameStop een divisie lanceren om zogeheten NFT’s te verkopen en samenwerkingen aan te gaan voor crypto’s. De lancering van deze marktplaats wordt in de loop van dit jaar verwacht. Het aandeel GameStop laat een stijging van liefst 17,5 procent in voorbeurshandel zien.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,1 procent lager op 4.696,06 punten, de Dow Jones index verloor 0,5 procent op 36.236,34 punten en de Nasdaq sloot 0,1 procent lager op 15.080,86 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.