Americas - 10 september 2020 - Aandelen

Amerikaanse futures licht omlaag

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een vlakke tot licht lagere opening tegemoet.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,5 procent in het rood. De Nasdaq-future koerst 0,2 procent lager.

Het koersherstel van technologiefondsen van woensdag lijkt daarmee aan kracht te verliezen.

Beleggers zijn in afwachting van het rentebesluit van de Europese Centrale Bank donderdagmiddag, gevolgd door de wekelijkse nieuwe aanvragen van een werkloosheidsuitkering in de VS.

De afgelopen dagen werden de markten beheerst door de volatiliteit van grote technologie-aandelen zoals Apple, Amazon.com en Microsoft. Woensdag stegen deze aandelen over een brede linie, na een verkoopgolf van drie dagen die de Nasdaq-index met meer dan 10 procent deed dalen.

Dit was een correctie op een ongekend sterke koersstijging na het dieptepunt van de coronacrisis. De Nasdaq staat nog altijd meer dan 20 procent hoger dan aan het begin van het jaar.

De terugval zorgde voor onrust bij beleggers, die zich afvragen of hiermee een turbulente periode is aangebroken. “We sluiten niet uit dat de volatiliteit aanhoudt, omdat er zo veel factoren zijn, denk maar aan het uitblijven van overheidssteun in de VS en de aantallen besmettingen met het coronavirus”, zei Wei Li van iShares bij BlackRock. “Het is moeilijk te bedenken hoe we daaraan voorbij kunnen gaan.”

In Europa stond de Stoxx Europe 600 index 0,4 procent lager.

Olie werd goedkoper. Een oktober-future West Texas Intermediate daalde 1,5 procent tot 37,47 dollar, en een november-future Brent was 1,2 procent goedkoper op 40,30 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1832. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1817 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er 1,1810 op de borden.

Zorgen over de sterke euro waren tijdens de monetaire beleidsvergadering van de ECB waarschijnlijk een hoofdonderwerp. Volgens ING zal het moeilijk zijn voor ECB-voorzitter Christine Lagarde om tijdens haar persconferentie donderdag de euro omlaag te praten en zal zij dat waarschijnlijk ook niet proberen. De bank verwacht een niveau van 1,1850 of hoger te zien.

Bedrijfsnieuws

EarthLink heeft een dochterbedrijf van Charter Communications aangeklaagd voor het misleiden van gebruikers. Het dochterbedrijf, Spectrum, zou de klanten van EarthLink hebben verteld dat hun provider was overgenomen of niet meer actief was.

Energy Alloys heeft faillissementsbescherming aangevraagd voor zijn Amerikaanse en Canadese activiteiten. De holding van het metaalbedrijf is grotendeels in handen van private equity-investeerder BlackStone.

Lucid Motors werpt zich op als en nieuwe rivaal voor de fabrikant van elektrische auto’s Tesla. Het eerste model dat klaar is voor productie werd al gepresenteerd.

Het Chinese moederbedrijf van TikTok, ByteDance, onderhandelt met Washington om zijn Amerikaanse activiteiten niet geheel te hoeven verkopen, meldde The Wall Street Journal. Een Chinees exportverbod voor kunstmatige intelligentie zou een deal in de weg zitten. Zonder zijn algoritmes is de app veel minder aantrekkelijk voor een koper.

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen sloten woensdag hoger. De toonaangevende S&P 500 index steeg 2,0 procent tot 3.398,96 punten, de Dow Jones index won 1,6 procent op 27.940,47 punten en de Nasdaq sloot 2,7 procent hoger op 11.141,56 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.