Americas - 14 september 2022 - Aandelen

Amerikaanse futures herstellen

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures noteren woensdagmiddag in het groen, na de fikse afstraffing op dinsdag, toen tegenvallende inflatiecijfers de kans op een minder agressieve Federal Reserve wegsloegen.

Rond lunchtijd noteert de future op de S&P 500 index 0,4 procent in het groen. De Nasdaq lijkt ook 0,4 procent hoger te gaan openen.

Dinsdag was de slechtste dag op Wall Street in ruim twee jaar tijd. De Dow Jones index sloot 3,9 procent lager op 31.104,97 punten. De breder samengestelde S&P 500 index verloor 4,3 procent op 3.932,69 punten en de Nasdaq daalde zelfs 5,2 procent tot 11.633,57 punten.

“We denken dat de Fed de kerninflatie verschillende maanden wil zien dalen, en ook bewijs wil zien dat de arbeidsmarkt afkoelt, alvorens het zijn toon zal matigen”, denkt CIO Mark Haefele van UBS. “En dat is nu nog niet het geval.”

Volgens de CME FedWatch Tool rekent 70 procent van de markt op een renteverhoging door de Fed op 21 september van 75 basispunten en denkt 30 procent dat de centrale bank wel eens met 100 punten kan verhogen.

Vanmiddag voorbeurs volgen de producentenprijzen, die een voorbode zijn voor de toekomstige inflatie. Verder staat het vertrouwen onder huizenbouwers op de rol en worden de wekelijkse olievoorraden onthuld.

De euro/dollar handelt woensdagmiddag rond pariteit op 1,0013 en de Amerikaanse tienjaarsrente noteert op 3,443 procent.

Olie wordt bijna een procent duurder. De vraag naar olie zal dit jaar iets minder hard stijgen dan eerder voorzien, door de coronalockdowns in China. Maar als gevolg van de explosie van de gasprijs in Europa stijgt de vraag naar olie juist, nu elektriciteitscentrales in Europa overschakelen van gas naar olie. Per saldo denkt het IEA dat de vraag naar olie dit jaar niet met 2,1 maar 2,0 miljoen vaten per dag stijgt.

Bedrijfsnieuws

Google heeft in Brussel het deksel op de neus gekregen. In een poging de grootste mededingingsboete in Europa te ontlopen, verloor Google op de meeste punten in een Luxemburgse rechtbank. De rechter kon zich grotendeels vinden in het besluit van de Europese toezichthouder om Google een boete op te leggen van 4,3 miljard dollar wegens het misbruik maken van de dominante marktpositie van het besturingssysteem Android. Moederbedrijf Alphabet lijkt woensdag 0,6 procent te herstellen na een daling van net geen 6 procent op dinsdag.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.