Americas - 29 september 2021 - Aandelen

Amerikaanse futures wijzen omhoog

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een hogere opening tegemoet, herstellend van de verliezen van dinsdag.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,7 procent in het groen. De Nasdaq-future staat op een winst van 1,0 procent.

Dinsdag zorgden stijgende energieprijzen en oplopende rentes op staatsleningen voor een van de grootste koersdalingen op Wall Street in maanden.

De Federal Reserve heeft duidelijk gemaakt dat vanaf november de obligatie-opkopen worden afgebouwd en dat de rente mogelijk volgend jaar omhoog gaat.

Hogere prijzen voor olie en andere grondstoffen helpen ook mee met de stijging van de rentes op staatsleningen omdat beleggers rekening houden met hogere inflatie.

De hogere rente zet de koersen van technologie-aandelen onder druk. Die hebben een zware weging in de aandelenindices.

“De druk van rentes op aandelen is vandaag afgenomen. We kijken of de trend aanhoudt dat er na een grote verkoopgolf een sterk herstel volgt. Tot nu toe is dat het geval”, zei Fahad Kamal van Kleinwort Hambros. “De vooruitzichten zijn nog altijd fundamenteel positief.”

Dat de olieprijs niet meer stijgt hielp ook mee de rentestijging te stoppen.
De olieprijs daalde. Een novemberfuture West Texas Intermediate daalde 0,5 procent tot 74,91 dollar en Brent-olie voor december zakte 0,4 procent tot 78,02 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1661. De dollar stijgt op een vlucht naar veilige havens en een verwacht einde van de stimulering van de Federal Reserve. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er nog 1,1680 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Aandelen van China Evergrande Group stegen 15 procent nadat de vastgoedontwikkelaar meldde een deel van zijn belang in een Chinese regionale bank te hebben verkocht voor 1,5 miljard dollar. De handel in het aandeel werd stilgelegd.

United Airlines gaat 600 medewerkers ontslaan die zich niet hebben laten vaccineren, meldde het bedrijf.

Netflix heeft game-ontwikkelaar Night School Studio overgenomen. Daarmee wil Netflix zich ook op de markt voor gaming storten.

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen sloten dinsdag flink lager. De S&P 500 daalde 2,0 procent bij een slot van 4.352,63 punten, de Dow Jones index verloor 1,6 procent tot 34.299,99 punten en de Nasdaq leverde 2,8 procent in bij een slotstand van 14.546,68 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.