Nederland - 29 juni 2018 - Beursbrink

Amerikaanse FDA keurt cannabis medicijn goed, doorbraak voor marihuana in de maak?

door STIJN

The Food and Drug Administration (FDA) heeft voor het eerst in de Amerikaanse geschiedenis een medicijn op basis van marihuana goedgekeurd. Het gaat over het product Epidiolex dat ontwikkeld is door het Britse GW Pharmaceuticals. Wordt hiermee de federale illegaliteit van marihuana in de Verenigde Staten van Amerika stilaan omgebogen?

Alle producten en handelingen met betrekking tot marihuana wordt in de Verenigde Staten van Amerika nog altijd beschouwd als illegaal en strafbaar. Toch zijn er verschillende staten die een eigen drugbeleid voeren ondanks het federale verbod. Medicinaal en recreatief gebruik van marihuana is dus wel ‘toegestaan’ in staten zoals Colorado, Californië, Maine, Massachusetts, Nevada, etc…

Epidiolex

Maar op federaal niveau is er sinds maandag verandering gekomen inzake het drugbeleid. ‘The Food and Drug Administration’ heeft een Brits cannabis medicijn goedgekeurd, genaamd Epidiolex. Het is een medicijn om epileptische aanvallen in toom te houden dankzij het actieve bestanddeel cannabidiol (CBD). Het product bevat minder dan 0,1 procent tetrahydrocannabinol (THC).

Het FDA adviseerde in april al om Epidiolex goed te keuren voor de behandeling van twee ernstige vormen van epilepsie, namelijk het Lennox-Gastaut en het Dravet syndroom. Patiënten (voornamelijk kinderen) die hier mee te maken hebben, krijgen meerdere aanvallen per dag. Epidiolex helpt deze mensen om de intensiteit en de frequentie van de aanvallen fors te verminderen.

Naar schatting lijden 30.000 kinderen en volwassenen aan deze vormen van epilepsie. Met de goedkeuring van het FDA wordt verwacht dat Epidiolex in september beschikbaar zal zijn op de Amerikaanse markten en een waarde van miljarden dollars zal creëren.

Het is een historische beslissing vermits er op federaal niveau nooit eerder een product of medicijn op basis van cannabis werd goedgekeurd. Marktkenners zien dit als een signaal dat marihuana op federaal niveau toch niet volledig wordt afgeschoten en hopen op meer acceptatie in de toekomst.

Bronnen: Fortune, Bustle

Foto: Pxhere

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.