Nederland - 15 maart 2019 - Beursbrink

Amerikaanse banken blijven ‘vies’ van marihuana industrie

door STIJN

Het blijft een vervelend probleem in de Verenigde Staten van Amerika. Omdat marihuana er op federaal niveau nog altijd illegaal is, voelen financiële instellingen zich geremd om samen te werken met marihuana bedrijven. Dat zorgt ervoor dat deze bedrijven moeite hebben om hun investeringsplannen te financieren omdat ze moeilijk aan een banklening kunnen geraken.

Het niet vinden van een oplossing op federaal niveau heeft verschillende economische uitdagingen en onbedoelde gevolgen veroorzaakt. Het congres moet een wetgeving goedkeuren die duidelijk maakt dat financiële instellingen met marihuana bedrijven kunnen werken in staten die het hebben gelegaliseerd zonder het risico te lopen op boetes of kostbare administratieve rompslomp.

Slechts één op de dertig banken aanvaardt het om een engagement aan te gaan met marihuana bedrijven. Maar als ze een samenwerking aanvaarden met een marihuana bedrijf, dan hangen daar strikte voorwaarden en hoge kosten aan vast, niet bepaald bevorderend voor de industrie.

Over de afgelopen 23 jaar is het lijstje van staten waar marihuana in de één of andere vorm legaal is, fors gegroeid. Zelfs ondanks deze vooruitgang, en ondanks het feit dat de meerderheid van de bevolking legale marihuana ziet zitten, blijft het congres tegenstribbelen op dit vlak.

Acts

Er zijn echter twee oplossingen die reeds bestaan om het banken gemakkelijker te maken, namelijk de SAFE Act en de STATES Act. Maar financiële instellingen vinden dat deze twee oplossingen niet voldoende bescherming bieden om de samenwerking met marihuana bedrijven aan te gaan.

Pas vanaf het moment dat beide Acts strenger worden en meer bescherming bieden, zijn deze meer bereid leningen aan te gaan voor marihuana bedrijven. Uiteraard heeft de federale illegaliteit hier ook iets mee te maken maar dat hoeft niet noodzakelijk snel te veranderen, het zijn de Acts waar de banken het meest op zitten te wachten alvorens zorgeloos om te springen met marihuana.

Bronnen: CNN

Foto: MaxPixel

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel