Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
Nederland - 13 oktober 2018 - Beursbrink

Meer dan 50 procent van de Amerikanen ziet marihuana zitten

door STIJN

Consulent AT Kearney heeft een onderzoek gedaan naar de interesse van Amerikanen in marihuana. Het onderzoeksbureau heeft tweeduizend consumenten ondervraagd en blijkt dat meer dan de helft van die personen marihuana zou willen proberen mocht het legaal zijn.

Meer dan 50 procent van de Amerikanen zou het gebruik van marihuana overwegen mocht het op federaal niveau gelegaliseerd worden. Dat cijfer loopt zelfs op tot ongeveer 76 procent mochten ze het kunnen gebruiken voor therapeutische doeleinden. Ongeveer 41 procent van de ondervraagden zouden marihuana voedingswaren, drankjes en dergelijke willen consumeren.

Uiteraard is er niet alleen interesse bij particulieren maar ook bij bedrijven. Constellation Brands, Molson Coors, Coca-Cola en Heineken zitten alvast op de groene trein. Deze grote bedrijven hebben de toon gezet en zorgen ervoor dat ook andere bedrijven de trein niet willen missen. Er wordt verwacht dat nog meer grote bedrijven in marihuana zullen investeren.

Minder risico’s

En tegenwoordig is het risico om in zee te gaan met een marihuanabedrijf minder groot dan pakweg enkele jaren geleden. Het wereldwijde standpunt is ontzettend hard veranderd en verschillende grote landen ontvangen het groene spul met open armen gezien de gezondheidsvoordelen en gezien het interessante financiële plaatje dat marihuana met zich meebrengt.

Randy Burt, analist consumptiegoederen bij AT Kearney, beweert zelfs dat het verstandig is voor bedrijven om hun portefeuille uit te breiden en een aandeel te nemen in deze nieuwe opkomende industrie. Er wordt namelijk verwacht dat de alcohol- en tabaksindustrie, die overigens minder aantrekkelijk zijn, marktterrein zullen kwijtspelen aan marihuana.

Wat consumptiegoederen, zoals voedsel en drank, betreffen , ziet hij ook grote opportuniteiten voor producten op basis van cannabidiol. Het is al meermaals bewezen dat dit stofje grote gezondheidsvoordelen heeft. Als zulke producten in de winkelrekken komen te liggen, dan gaan consumenten hier ongetwijfeld geld aan uitgeven, aldus Burt.

Bronnen: Express

Foto: StayRegular – Pexels

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel