Nederland - 10 oktober 2018 - Beursbrink

Walmart wil cannabis producten verkopen in Canadese winkels

door STIJN

De Canadese divisie van de Amerikaanse groothandelaar Walmart speelt met het idee om cannabis producten te verkopen. Ze zijn volop onderzoek aan het doen naar producten op basis van cannabidiol (CBD). Het aandeel van Walmart maakte een kleine sprongetje van 2 procent.

Dat zei een woordvoerder van Walmart tegen Bloomberg. Ze zijn aan het bekijken wat cannabidiol precies inhoudt en welke producten er op de markt zijn. Daarmee wil Walmart inspelen op de legalisatie van marihuana voor recreatief gebruik die in Canada op 17 oktober zal plaatsvinden.

Cannabidiol, of CBD, is een niet-psychoactief component van marihuana. Het is gekend omwille van zijn gezondheidsvoordelen, je wordt er immers niet high van. Dit maakt het voor bedrijven gemakkelijk om het component te verwerken in hun producten zonder gevaar voor de consument.

Canada is van plan om op 17 oktober cannabis te legaliseren. De CBD-markt wordt geschat op 1 miljard dollar en sommige analisten menen dat de markt kan exploderen tot 22 miljard dollar in een reeks categorieën, waaronder drankjes, snacks en schoonheidsproducten, in de komende vier jaar.

Evolutie

Coca-Cola zou naar verluidt een overeenkomst hebben gesloten met Aurora Cannabis voor de productie van dranken met CBD voor de Canadese markt. Constellation Brands, de biermaker achter Corona, heeft onlangs 4 miljard dollar betaald voor een belang van 38 procent in de Canadese teler Canopy Growth.

Daarbovenop ontwikkelde Lagunitas, een populair biermerk van Heineken, onlangs een hoppig THC drankje. En Molson Coors ging onlangs een joint venture aan met Hexo, een beursgenoteerde landbouwer, om marihuana geïnfundeerd bier te produceren voor de Canadese markt.

Het is dus duidelijk in welke richting we aan het evolueren zijn en Walmart wil hier niets van missen. Investeerders zijn alvast tevreden met de denkpiste, het aandeel steeg met 2,5 procent.

Bronnen: Business Insider

Foto: Mike Mozart – Flickr – CC BY 2.0

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.